keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Kun kuukautisia ei näy synnytyksen jälkeen

Kieltämättä olen nyt viime viikkoina odottanut jo kovasti, milloin ne ensimmäiset kuukautiset mahtaisi alkaa. Yöimetystä en ole saanut vielä kokonaan pois, missä tulikin takapakkia pojan marraskuun flunssan ja hampaiden tulon takia kun ruoka ei meinannut kelvata niin söi enemmän rintamaitoa. Kovasti kyllä toivoisin sitten kun saan tuon yöimetyksen loppumaan niin ne kuukautisetkin sieltä jossain vaiheessa tulisi ja kierrot ei hirveästi heittelisi.

Toisaalta en niitä vielä kaipaa, mutta se toinen lapsi saisi tulla jos on tullakseen ja imetys olisi tarkoitus lopetella kokonaan reilu vuoden iässä, että voisi miettiä uusia hoitoja. Imetyksen lopetus onkin nyt ollut hankalampaa kun täällä sairastellaan jälleen flunssaa kun ehdittiin se pari viikkoa olla terveenä, mutta ruoka on onneksi maistunut nyt paremmin ja pikkuhiljaa olen saanut myös yöimetyksiä vähennettyä. Jospa vähintään kuukauden tai kahden kuukauden päästä olisin saanut yöimetyksen loppumaan kokonaan ja siitä pari kuukautta eteenpäin alkaisi kroppa jälleen toimimaan toivotulla tavalla tai sitten ei.

Täytyykin sen jälkeen suunnitella soittoa klinikalle ja kysellä, miten nopeasti päästään uusiin hoitoihin kun pakkasessa kuitenkin se 2 alkiota odottaa. Toivon mukaan tässä vielä päästäisiin ensi syksynä, ellei ennemmin sille toiselle kierrokselle ja aloittamaan uusia hoitoja. Mahanpohjassa vähän jo perhoset pyörii kun odotan kovasti uusia siirtoja ja sitä jännitystä onko raskautunut vaiko ei. Nyt on kuitenkin tilanne eri kun syli ei ole enää tyhjä ja ehkä ne pettymykset eivät satu enää niin paljon, mitä ensimmäisellä kierroksella. Saapa nähdä, mitä ensi vuosi tuo tullessaan ja se on enemmän kuin tervetullut! :)

torstai 22. joulukuuta 2016

10 kuukautta

10kk iässä hän

Herää aamuisin 8-9 aikaan ylös

Käyttää hyvin jo pinsettiotetta

Käyttää vähän enemmän vasenta kättään

Syö 4-5 kertaa päivässä

Syö sekä soseita ja sormiruokaa  

Vettä juodaan nokkamukista ruoan yhteydessä

Availee laatikoita ja tyhjäilee niitä

On suurimmaksi osaksi iloisella päällä

Tykkää päristellä ja mauskuttaa suutansa

Narskuttaa välillä hampaitansa

Suusta tulee sitä omaa kieltä :)

Oppi taputtamaan käsiään yhteen

Lempilelut on imurin johto, marakassi, kännykät, kaukosäätimet, soiva kirja ja palikkatorni

Omistaa melkein 8 hammasta. Neljä alhaalla ja neljäs hammas tuloillaan ylös

Ei tykkää juuri hampaiden pesusta

Jokaista tukea vasten noustaan seisomaan ja kävellään tukea vasten 

Taaperokärryllä mennään jo lujaa 

Vähän on harjoitellut jo seisomista ilman tukea ja se onkin hauskaa puuhaa, jolle hekotetaan kun pysyykin pari sekuntia pystyssä

Paikasta toiseen liikutaan lujaa nykyään konttaamalla

Vaatekoko on 74cm, mutta muutamia 68cm menee vielä

Käytössä Liberon 5 koon housuvaipat ja öisin Liberon teippivaipat

Kukkuuleikki ja äidin lattialla konttaaminen on hauskaa seurattavaa, jolle nauretaan

Rakastaa kylpemistä ja tulee itku kun joutuu sieltä pois

Nukkuu päivisin 2 päikkärit 

Nukkuu yhdet päikkäreistä yleensä aina vaunuissa

Yöunille mennään 19.30-20.45

Heräilee öisin 4-5 kertaa

Nukkuu osan yöstä joko pinnasänkyssä tai minun vieressä

Käy rinnalla 6-8 kertaa päivässä


lauantai 17. joulukuuta 2016

Päivien ja viikkojen kuulumisia

Joka päivä ihmettelen sitä, kuinka onnekas olen kun minulla on ihana mies, pian 10 kuukauden ikäinen poika ja uusi koti missä rakentaa elämä meidänlaiseksi. Viimmeiset 10 kuukautta on mennyt todella nopeasti, joka on ollut elämäni ihaninta kuin raskainta aikaa, jossa kaikki on vielä edessä ja tulevaisuus auki. Äitiysloma on lusittu ja tällähetkellä nautin täysin siemauksin kotiäitiydestä ainakin vielä jonkin aikaa, josta olen nyt vasta kunnolla alkanut nauttimaan kun poika ei ole enää täysin sylivauva. Yöt on olleet nyt melko hankalia ja yhteistä aikaa ei meinaa miehen kanssa iltaisin jäädä kun pojalla on ehkä nyt eroahdistus vaihe päällä ja pinnasänkyyn saan vaihtelevasti nukkumaan ja onkin nukkunut suurimmaksi osaksi nyt meidän välissä. Tosin johtuu varmaan ihan siitäkin kun poika oppi nukkumaan minun vieressä kun mies oli työmatkalla niin ei meinaa sitten enää omassa sängyssä nukkua. Ehkäpä tästä virheestä oppineena en sitten enää toiste tuota meidän rytmiä muuta niin pysyy rytmi samanlaisena ja nyt se onkin vähän hukassa ja ei olla vielä päästy takaisin raiteille.

Meille kuuluu muuten hyvää nyt kun sairastelutkin on ohi ja pikkuhiljaa ollaan nyt kotiuduttu uuteen kotiin, jossa ollaankin pian kuukauden asuttu. Minä vietin toissa viikonloppuna ystävien kesken pikkujoulua ja ensimmäistä kertaa pääsin kunnolla tuulettumaan ja ottamaan jopa muutaman lonkeron. Tosin en tiedä ollaanko tulossa "jo vanhoiksi"kun kymmenen aikoihin rupesi kaikki jo haukottelemaan ja piti keitellä kahvia/teetä. Sen jälkeen kyllä vähän jo piristyttiin ja päätin sitten vielä poiketa ystävien kesken baarissa yli 1,5v tauon jälkeen. Ennen kello kahta tuli kyyti hakemaan ja päästiin kotia kohti. Puol kolmelta pääsin vanhempieni kotiin ja kun sain huoneeni oven avattua niin poika kuin taikaiskusta heräsi ja nousi itkemään. Sen jälkeen sainkin antaa heti tissin suuhun, mutta poika ei sitten enää nukahtanutkaan ja laitoin vielä lattialle hetkeksi, että pääsin meikit pesemään pois. Neljän aikaan sain sitten vihdoin pojan nukkumaan ja herättiin aamu kahdeksalta ylös. Neljän tunnin yöunilla olin vähän poikki kun poika vielä heräilikin sinä aikana pari kertaa ja päikkäreitä yritin päivällä ottaa, mutta niistä ei oikein tullut mitään. Tälläviikolla olenkin ollut sitten vähän väsyneempi, mutta nyt loppuviikkoa kohden on alkanut vähän helpottamaan.

Tuntuu hassulta, että pian on taas joulu ja poika pääsee sitä viettämään ihan ensimmäistä kertaa, jännittävää! 💙

sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Olohuone

Olohuone on sellainen paikka, minne on mukava tulla ja istahtaa päivän jälkeen sohvalle kun on saanut pojan vihdoin nukkumaan. Siinä ehtii hetken aikaa keskittyä ihan muihin asioihin, nauttia kuumaa teetä ja syödä jotain hyvää rauhassa, jos kerkiää. Olohuoneessa tykkään siitä kun ikkunasta näkee suoraan metsään ja kissatkin näyttää tykkäävän kun näkevät lintuja ja oravia, joita raapimispuussa kyttäilevät. Televisiota tulee enää harvoin avattua kun enemmän olen ipadilla lueskellut uutisia, sähköpostia ja muiden blogeja omaksi ajankuluksi.
 
 
 
Sisustus on vielä vähän keskeneräinen, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee. Takkaa ei ole tullut vielä käytettyä kun pitäisi pyytää nuohooja ja ehkä tässä lähiaikoina saisi sen aikaiseksi soittaa. Jospa sitä ehtisi vielä tänä vuonna polttaa takassa puita. Joulua olen vähän laittanut jo tuolla punaisella tähdellä ja tontuilla. Sohvanpöydän päällä oli myös punainen joululiina, jonka jouduin lopulta ottamaan pois kun poika heitteli sitä joka välissä lattialle :D Tuikkuja olen sytyttänyt joka ilta ja se tuo kivasti sitä tunnelmaa ja lämpöä taloon. :) 

keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Keittiö

Tykkään paljon meidän samassa tilassa olevasta keittiöstä ja olohuoneesta, joka tuo paljon tilan tunnetta taloon ja on helpompi tehdä ruokaa kun näkee suoraan, mitä poika olohuoneessa tekee. Keittiössä on alkuperäiset Puustellin kalusteet, jotka on vielä hyvässä kunnossa 11v jälkeenkin vaikka väri ei minua niinkään miellytä, mutta menevät kyllä sen aikaa kun niihin joskus kyllästytään. Pientä päivitystä keittiö tarvitsisi nykyaikaisempaan, mutta muuten on ihan hyvä.


Pöytätilaa ja kaappitilaa on keittiössä omasta mielestä ihan tarpeeksi ja keittiön ikkunasta tulee kivasti valoa sisään. Tiskikone on ollut tällähetkellä luksusta kun sen yli vuoden tiskattiin astiat käsin, mikä vuokrakämpässä asuttiin niin on kyllä kummasti helpottanut tätä arkea ja on myös hyvä kun kone on vähän ylempänä niin poika ei pääse astioita ottamaan pois, vaikka nousee kyllä seisomaan pesukoneen kantta vasten kun sen avaan. Keittiössä viihtyy kyllä hyvin ruokaa laittamaan seuraavat parikymmentä vuotta. Tässä tälläinen pieni postaus meidän keittiöstä. :)

torstai 24. marraskuuta 2016

9 kuukautta

Hurjan nopeasti tämä aika taas kuluu, että en voi kuin ihmetellä tätä ajankulua ja 3 kuukauden päästä meillä onkin jo taapero ja pitäisi miettiä 1v synttäreitä. Suru jo tulee kun ajattelen, että tämä vauvavuosi on pian ohi.

9kk iässä hän

Nukahtamisesta on tullut nykyään vaikeampaa ja heräilee herkästi

Herää aamuisin 8-9 aikaan ylös

On suurimmaksi osaksi iloisella päällä

Tykkää päristellä ja mauskuttaa suutansa

Omistaa melkein kuusi hammasta. Neljä alhaalla ja toinen hammas tuloillaan ylös

Ei tykkää hampaiden pesusta

Tykkää vetää sukkiaan jalasta

Jokaista tukea vasten noustaan seisomaan ja kävellään tukea vasten 

Taaperokärryllä mennään jo hyvin eteenpäin

Paikasta toiseen liikutaan lujaa nykyään konttaamalla ja ryömiminen jäi nyt unholaan

Vaatekoko on 74cm, mutta muutamia 68cm menee vielä

Käytössä Liberon 4 koon housuvaipat ja öisin Liberon teippivaipat

Pieni eroahdistus on myös iskenyt jos äiti katoaa näkyvistä niin alkaa itku

Kukkuuleikki on hauskaa

Rakastaa kylpemistä

Lempilelut ovat marakassi, sinivihreä purulelu, kaukosäädin, leivinpaperi, johdot, palikat, soiva kirja, kännykät ja pallo

Nukkuu päivisin 2 päikkärit 

Nukkuu yhdet päikkäreistä yleensä aina vaunuissa

Yöunille mennään 19.30-20.45

Nukkuu osan yöstä joko pinnasänkyssä tai minun vieressä


Pyörii öisin pinnasängyssä ja herää välillä siihen kun ei pääse enää kääntymään

Syö kiinteitä 4-5 kertaa päivässä

Syöttötuolissa istuessa taputtaa käsillä pöytään ja yrittää jaloilla potkia itseään kauemmaksi pöydästä

Nousee syöttötuolissa seisomaan ja nykyään pitääkin sitoa kaulahuivin avulla tuoliin, ettei nouse seisomaan.

On rintamaidolla ja syö noin 7 kertaa päivässä

Herää yöllä syömään 2-4 kertaa

Äidin naamasta ja kaulasta on kiva ottaa kunnon puristusote

7 kuukautta
8 kuukautta

Viikonloppuna vieteltiin viimmeisiä äitiysloma päiviä ja näillänäkymin jään vielä kotihoidontuelle siihen saakka kun poika täyttää vuoden ja sen jälkeen rupean hakemaan aktiivisemmin töitä. Uusiin hoitoihin pitäisi saada vähän säästettyä niin toivon mukaan päästään sitten ensi vuonna niitä jälleen aloittamaan, jos tässä suotaisiin vielä toinen lapsi. :)

torstai 17. marraskuuta 2016

Sairastelua ja muuttorumbaa

Täällä iski pojalle isänpäivänä flunssa ja ensimmäiset yöt nukuttiin melko levottomasti tiheästi heräillen, mutta nyt on pikkuhiljaa jo helpottanut ja unikin on maistunut taas paremmin kuin pitkään aikaan ja yöt on menty sillä 2-3 herätyksellä. Nenäimuri on ollut paljon käytössä ja poika ei siitä oikein tykkää kun huomaa, että otan sen esille ja rupean imuroimaan niin alkaa huuto. Hän on ollut siitä huolimatta hyvin pirteän oloinen, vaikka tukkoinen nenä vähän vaivaakin mutta kuumetta ei ole onneksi tälläkään kertaa ollut kuin yhtenä päivänä, joka sekin juuri siinä kuumeen rajoissa. Jätettiin suosiolla kaikki muskarit ja vauvakerhot välistä ettei sairasteta muita, mutta jospa ensi viikolla uskaltaisi taas mennä jos ollaan toivuttu. Pientä flunssaa samalla itsekkin sairastin, mutta sekin on melkein jo parantunut ja ollaan nyt visusti pysytty tälläviikolla sisällä, ettei olotila pahene entisestään.

Muutto kutsuu myös lauantaina, että kiirettä tulee nyt pitämään seuraavat päivät ja päivittelen blogia taas enemmän kun ollaan saatu muutto pois alta. Samalla ajattelin tehdä vähän asuntopostauksia kun ollaan saatu tavarat omille paikoilleen :)

perjantai 11. marraskuuta 2016

Tervetuloa marraskuu!

Lokakuu meni todella nopeasti, jolloin tapahtui kaikenlaista uutta ja jännittävää. Löytyi vihdoin talo, jota käytiin katsomassa näytössä ja vielä erikseen yksityisnäytössä, jonka jälkeen tehtiinkin pian tarjous kun talosta oli moni muukin kiinnostunut. Onneksi oltiin tälläkertaa nopeita, eikä jääty liian pitkäksi aikaa miettimään, koska todennäköisesti olisi jäänyt talo saamatta. Seutu on mukavan oloinen, jossa asuu melko paljon lapsiperheitä ja noin 200m päässä meidän talosta on leikkipuisto, ettei tarvitse kauas lähteä keinumaan. Myös koulut ja päiväkodit on lähellä ja poika tuleekin jossain tulevaisuudessa pääsemään samaan kouluun kun isänsä aikoinaan. Mies pääsikin takaisin melko samoille suunnille, mistä aikoinaan lähti ja nyt sattuu myös miehen isovanhemmat olemaan vähän lähempänä meitä jos tarvitaan pojalle lapsenvahtia, vaikka ei kuitenkaan hirveän kaukana ennenkään asuttu.

Muuttoa odotan jo kovasti ja ollaankin miehen äidin kanssa viety tavaraa, asennettu muutama lamppu ja putsattu kaappeja. Suurinosa tavaroista ollaan jo viety ja enää puuttuu ne huonekalut, loput astiat, vaatteet ja kissat :D Pihalla olisi pitänyt vielä haravoida, mutta se taitaakin jäädä ensi kevääseen kun lumi tulikin jo maahan. Anopista on ollut tällähetkellä paljon apua ja hän on käynyt talolla tekemässä kaikenlaista, vaikka en ole pyytänyt ja tuntuu olevan melko innoissaan tästä meidän muutosta. Tänään oli käynyt kolaamassa meidän pihan lumesta ja soitti aamulla, että se on nyt tehty ja minun ei tarvitse sitä tänään tulla sitten tekemään :D Saapa nähdä jääkö tässä itselle enää mitään tekemistä kun anoppi käy tekemässä kaiken, mitä olen ajatellut tekeväni :p

Tänään on muutenkin hyvä päivä tulossa kun mies tulee vihdoin illalla kotiin kuukauden työreissultaan ja poika on siinä ajassa oppinut kaikenlaista uutta, kuten konttaamaan, istumaan ilman tukea, seisomaan tukea vasten ja ottamalla pieniä askelia tukea vasten. Tuli ostettua tänään myös taaperokärry kun tuli kaupassa vastaan ja vielä olisi tarkoitus ostaa vauvapulkka niin päästään lumessa rämpimään. Saisi tuo lumi mun puolesta pysyä tuossa maassa kun on paljon valoisampaa ja itselläkin on ollut paljon pirteämpi olo. Jotenkin tämä pimeys aiheuttaa minulle aina pientä syysmasennusta, mutta hetkeen se ei ole ollut enää niin paha mitä vuosia taaksepäin oli.

Blogin päivityksessäkin on ollut taas pientä taukoa kun ei ole iltaisin oikein jaksanut keskittyä kirjoittamiseen ja enemmän olen sitten Instagramiin lisäillyt kuvia. Jospa sitä taas jaksaisi enemmän kirjoitella kun ollaan saatu muutto pois alta ja ehditty vähän kotiutumaan uuteen kotiin niin voisin tehdä ihan postauksia meidän uudesta kodista.

torstai 27. lokakuuta 2016

8kk neuvolalääkäri

Meillä oli tiistaina 8kk neuvola ja saatiin jälleen uusia hienoja mittoja. Painokin on onneksi nyt nousemaan päin ja vähän lopulta jäätiin siitä 8kg tavoitteesta. Pojan ihoa nyt seuraillaan tarkemmin vielä 10kk neuvolassa ja ehkä joudutaan lisätutkimuksiin jos ne ei tästä vieläkään hellitä rasvailuista huolimatta ja lääkäri epäilikin hänellä olevan atooppista ihottumaa. Kummankaan suvussa ei tästä ainakaan ole tietoa, mutta jää nähtäväksi. Saatiin samalla myös molemmat influenssarokotteet kun muistin asiasta kysyä ja pojan pitää vielä jossain vaiheessa saada se toinen rokote. Poika nukkuikin sitten neuvolakäynnin jälkeen 2 tunnin päikkärit, että teki rokote näyttävästi tehtävänsä. :)

8 kuukauden mitat (6 kuukauden mitat)
Paino: 7990g (7350g)
Pituus: 72,9cm (70,9cm)
Päänympärys: 44,9cm (44,0cm)


Muuten meillä on mennyt hyvin ja tämä viikko on mennyt hujauksessa kun ollaan anopin kanssa pakkailtu viime lauantaista lähtien ja viety pikkuhiljaa tavaraa meidän talolle ja anoppi onkin ollut aina aamukymmenestä lähtien meidän oven takana valmiina hommiin. :D Päätettiin nyt ainakin huomenna pitää vapaapäivä ja käynkin huomenna vaihtamassa talvirenkaat alle ja pitää ehkä siivouspäivän. Kovasti odottelen jo muuttopäivää, joka on vasta kolmen viikon päästä ja eipä tässä enää paljon ole viemistä kun melkein kaikki ollaan jo viety, paitsi huonekalut ja suurinosa vaatteista ja keittiötarvikkeista. Vielä pitäisi soittaa tulevaan neuvolaan ja varata pojan 10kk neuvolakäynti, mutta jotenkin tämä aika on mennyt tuossa pakkailussa kun tässä nyt tuli oikein kunnolla innostuttua :D Mies matkustaa nyt tulevana viikonloppuna Uudesta-Seelannista Ruotsiin ja tulee nyt onneksi vähän lähemmäs meitä, vaikka onkin vielä seuraavat kaksi viikkoa poissa. Ollaan kuitenkin jo voiton puolella! <3

lauantai 22. lokakuuta 2016

8 kuukautta

8kk iässä hän


On iloinen pikkupoika

Käyttää kovasti ääntään ja juttelee

Tykkää kutituksesta

Omistaa kaksi hammasta. 

Tykkää vetää sukkiaan jalasta

Oppi istumaan lattialla ilman tukea

Lattialla viihdytään hyvin lelujen parissa

Oppi nousemaan pystyyn tukea vasten

Paikasta toiseen liikutaan yleensä ryömimällä

Oppi konttaamaan pieniä matkoja

Vaatekoko on 68cm, mutta käytössä on myös jo 74cm vaatteita

Käytössä Liberon 4 koon housuvaipat ja öisin Liberon teippivaipat

Kylpeminen on hauskaa puuhaa, varsinkin jos vesi roiskuu ympäriinsä

Vierastaa jonkin verran edelleen

Äidin perään itketään jos menee liian kauas

Kukkuuleikki on aika hauskaa

Lempilelut ovat keltainen leijonahelistin, marakassi, sinivihreä purulelu, kaukosäädin, leivinpaperi, johdot, palikat, soiva kirja ja pallo

Seuraa kovasti, mitä ympärillä tapahtuu

Nukkuu 2 päikkärit 

Nukkuu yhdet päikkärit vaunuissa vaunulenkillä

Yöunille mennään 19.30-20.45

Yöt nukkuu kokonaan pinnasängyssä

Pyörii öisin pinnasängyssä ja herää välillä siihen kun ei pääse enää kääntymään

Uusina makuina on: maissinaksut, lohi, kananmuna, kukkakaali, parsakaali ja vadelma. Kala ja kananmuna on aiheuttavat ihottumaa

Syö kiinteitä 4-5 kertaa päivässä

Syöttötuolissa istuessa taputtaa käsillä pöytään ja yrittää jaloilla potkia itseään kauemmaksi pöydästä 

On rintamaidolla ja syö 7-9 kertaa päivässä

Herää yöllä syömään 1-4 kertaa

Äidin hiuksien repiminen on kivaa ja siksi ne onkin nykyään melkein aina kiinni

Myös äidin naamasta ja kaulasta on kiva ottaa kunnon puristusote

perjantai 21. lokakuuta 2016

Sitä vauva-arkea ja pientä vauvakuumetta

Kaikenkaikkiaa tämä vauva-arki on ollut ihanaa, vaikka välillä tämä on ollut melko raskasta ja varsinkin nyt kun miestä ei ole näkyvissä kotona kuukauteen. Ensimmäisestä viikosta ollaan kuitenkin jo selvitty, jee. Arki on kuitenkin vähän helpottunut kun poika viihtyy hyvin jo lattialla lelujen parissa niin voin rauhassa tehdä ruoan tai syödä ja poika ei ole enää niin tississä kiinni, mitä pienempänä. Äidin perään kuitenkin välillä itketään jos menen liian kauaksi tai jos joutuu jonkun muun syliin ja huomaa, ettei se olekkaan äiti mutta ehkä tämä vierastaminenkin jossain vaiheessa helpottaa. Poika oppi lähipäivinä istumaan ilman tukea, konttaamaan ja tänään päätti nousta pystyyn tukea vasten, että saapa nähdä milloin se päättää ruveta kävelemään.

Yöt on nyt vaihdellut sillä 1-4 herätyksellä ja on ollut luksusta herätä melkein viikon verran vasta yhdeksän jälkeen ylös. Aamuisin nostan pojan viereeni makoilemaan ja saan aina hirveästi ihania kuolaisia pusuja kun poika hyökkää suu ammollaan mun naamalle :D Aamupalan ohessa tai sen jälkeen höpötellään pojan isille skypessä, joka menee yleensä sen jälkeen nukkumaan kun me vasta heräillään tähän päivään. Poika tosin on näistä puheluista vielä hämmillään, mutta eiköhän jossain vaiheessa vielä ymmärrä jotain kun tuosta enemmän kasvaa. Siirryttiin pojan kanssa nyt kaksiin päikkäreihin, että se helpottaisi vähän paremmin yöunille nukahtamista ja on ainakin nyt auttanut. Päivisin käydään kerran tai kaksi kertaa ulkona vaunulenkillä tai pihalla vähän keinumassa, josta poika tykkää kovasti. Iltaisin puuhaillaan lelujen parissa, käydään kylvyssä, syödään iltapala ja pestään niitä kahta helmeä suussa, jonka jälkeen siirrytään rinnan kautta nukkumaan.

Pikkuhiljaa olen huomannut salakavalasti minulle iskeneen pientä vauvakuumetta kun huomaan välillä katsovani haikein fiiliksin vanhoja kuvia odotusajalta tai kuvittelevani minkälaista olisi jos meillä olisi toinen lapsi. Olen huomannut myös pientä kateutta ilmassa kun jotkut odottavat jo toista tai neljättä lastaan ja jotenkin luulin, että tämä vaihe olisi mennyt jo ohi koska en ole enää lapseton. Myös mies on jonkin verran höpissyt toisesta lapsesta, joka tuntuu vain kasvattavan tätä tunnetta, mutta ehkä ei kuitenkaan ihan vielä. Odottelen kuitenkin tässä vähän malttamattomana, milloin ne ensimmäiset kuukautiset mahtaisi alkaa ja varmaan tämä imetyskin vaikuttaa, ettei niitä vielä näy. Ajattelin kuitenkin pikkuhiljaa vähentää pojan imetyskertoja siihen vuoden ikään mennessä, että voi jossain vaiheessa miettiä uusia hoitoja. Siihenkään ei tosin ole enää kun vaivaiset 4 kuukautta! Niin, mihin tämä aika juoksee?

Monesti olen käynyt päässäni läpi minkälaista se olisi kahden lapsen kanssa, miten saan annettua huomiota yhtä paljon molemmille ja miten pärjään yksin silloin kun mies on työmatkoilla pitkiä aikoja. Myös poika pitäisi opettaa toisen lapsen tullessa kuivaksi niin ei tarvitsisi enää kahden vaippoja vaihdella, joka helpottaisi tilannetta. Tiedän, että se tulisi olemaan rankempaa, mutta uskon sen olevan kaiken sen arvoista. :)

Hyvää viikonloppua! <3

lauantai 8. lokakuuta 2016

Uusia tuulia

Viime päivinä on tapahtunut kaikenlaista yllättävää, nimittäin me löydettiin vihdoin omakotitalo yli vuoden etsinnän jälkeen ja vielä pitäisi tämän kuun lopussa kirjoittaa kauppakirjat ja marraskuussa saadaan sitten siirtää tavarat omaan kotiin, jossa riittää pojallekkin tilaa temmeltää. Epätoivo meinasi jo tässä viimme aikoina iskeä ja talon rakentaminen on käynyt monesti mielessä, mutta ei ole löytynyt hyviä tontteja ja ne on kalliita. Onneksi kuitenkin etsintä vihdoin palkittiin.

Meillä oli kriteerinä, että talo yksikerroksinen, oma ja yli 1000m2 tasamaatontti, makuuhuoneita 3-4 kpl, keittiö ja olohuone mahdollisesti samaa tilaa, ilmansuunnat hyvät terassille, kaupat, leikkipuistot, päiväkodit ja koulut lähettyvillä ja nämä täyttyi. Talosta oli monta kiinnostunutta, mutta onneksi oltiin tälläkertaa nopeita liikkeissämme eikä jääty nuolemaan näppejämme kun siitä oli pari muutakin tekemässä tarjousta. Talo on 2005 rakennettu, jossa on neljä isoa makuuhuonetta, kodinhoitohuone, keittiö ja olohuone samassa tilassa.

Odotan jo kovasti muuttopäivää ja kodin laittamista kuntoon. Asunnossa ei juuri tarvitse remonttia tehdä kun jossain vaiheessa makuuhuoneisiin vaihtaa tapetit, mutta ajavat vielä asiansa kun ovat ihan hyvässä kunnossa. Ensi kuussa saadaan myös uusi isompi auto, jota ollaan odotettu pari kuukautta että tuntuukin kuin tässä juhlisi jo etukäteen joulua. Hurjaa, että pian ollaan omakotitalon ja uuden auton omistajia! ❤️

perjantai 30. syyskuuta 2016

Väsymystä ja kuulumisia

Pahoittelut pienestä blogitauosta johon on ollut ihan hyvä syy, nimittäin väsymys. Poika on nukkunut viimmeiset viikot huonosti ja öisin on ollut paljon heräämisiä, mutta sekin on nyt helpottamaan päin ja jälleen mennään öisin normaalilla 1-3 herätyksellä, sen 7 herätyksen sijaan. Mies oli myös suurimman osan tästä syyskuusta reissussa niin on pitänyt hoitaa yksin koti, kissat ja lapsi, vaikka anoppi oli kyllä yhtenä päivänä vähän apuna, että pääsin viemään kissan eläinlääkäriin ja käymään yksinäni kaupassa.

Parin viikon päästä ollaankin taas pojan kanssa kaksistaan kun mies lähtee Uuteen-Seelantiin pariksi viikoksi ja sieltä todennäköisesti suoraan Ruotsiin viikoksi niin ollaan suurinosa lokakuusta ja marraskuun alusta kaksin. Väsyttäviä päiviä tulossa ja ainakin kotiseudulla tulee käytyä jonain päivänä ja jos saisi isovanhemmilta vähän apua, niin saan hetken omaa aikaa. Avun pyytäminen on edelleen itselleni vaikeaa, mutta ehkä mä vielä tajuan sitä pyytää muutenkin kuin hätätilanteessa. Sitä kun on tällainen jääräpää, että ne lapset pitää hoitaa yksin vaikka väkisin, niin että omat voimat on lopulta ihan loppu.

Marraskuussa menen Juha Tapion keikalle kaverin kanssa tai yksin jos en saa ketään mukaan ja pyydän pojalle siksi aikaa lapsenvahdin, että pääsen kerrankin vähän tuulettumaan tästä vauva-arjesta, ellei sitten mies ole jo kotiutunut työreissulta niin saa olla pojan kanssa sen illan. Nähtäväksi jää, mutta sinne menen vaikka jalka kipsissä tai kuinka kipeänä tahansa kun sitten loppuvuodesta Juha jääkin tauolle. :D

Arki rullaa tätä melko samaa kaavaa pojan kanssa ulkoillessa, leikkiessä, muskarissa ja vauvakerhossa käyden. Välillä olen kyllä ihmetellyt, miten toiset äidit jaksaa joka päivä olla menossa jonnekkin kun en itse ole niin menevää tyyppiä, että joka viikonpäivälle pitäisi olla järjestämässä vauvan kanssa jotain ohjelmaa ja mulle riittää hyvin tämä lähiympäristä, missä voin pojan kanssa viettää aikaa ja nauttia termosmukista kuumaa teetä. Muskari ja vauvakerho onkin riittänyt hyvin ja silloin tällöin olen käynyt tapaamassa muita äitejä vauvojensa kanssa kahviloissa, mutta jotenkin se ei ole minun juttuni pyöriä kahviloissa rupattelemassa vauva-arjesta. Kaikki me äidit ollaan erilaisia ja parhaita vanhempia omille lapsille sellaisenaan. :)

torstai 22. syyskuuta 2016

7 kuukautta

7kk iässä hän

Hymyilee koko ajan kuin Naantalin aurinko

Käyttää kovasti ääntään ja juttelee

Tykkää kun kutituksesta

Kuolaa jonkin verran

Omistaa kaksi hammasta

Syö omia varpaitaan

Sylissä seisominen on parasta

Istuminen syöttötuolissa on mukavaa ja sohvallakin pysytään jo hetki istuen, kunnes keikahdetaan kyljelleen. Lattiallakin ollaan istumista jo harjoiteltu.

Lattialla viihdytään hyvin lelujen parissa

Paikasta toiseen liikutaan kierimällä tai ryömimällä

Punkee itseänsä konttausasentoon ja yrittää päästä eteenpäin, mutta vielä ei ole onnistunut

Lattialla ollessa ollaan myös välillä "lentoasennossa", tosin vähemmän kuin ennen

Vaatekoko on 68cm 

Käytössä Liberon 4 koon housuvaipat. 

Kylpeminen on hauskaa puuhaa

Vierastaa jonkin verran aikuisia

Äidin perään itketään jos kävelee vain ohi

Äidin imetyskoru viedään heti suuhun kun se nähdään

Uutena taitona on kiva maiskutusääni

Kukkuuleikki on aika hauska juttu

Kirjojen ja lehtien lukeminen on kivaa

Lempilelut ovat keltainen leijonahelistin, marakassi, sinivihreä purulelu, kaukosäädin, leivinpaperi, johdot

Seuraa kovasti, mitä ympärillä tapahtuu

Nukkuu yleensä 2-3 päikkärit

Nukkuu yhdet päikkärit vaunuissa ulkona

Yöt nukkuu kokonaan pinnasängyssä

On maistanut: Mangoa, luumua, päärynää, mustikkaa, omenaa, banaania, kesäkurpitsaa, bataattia, perunaa, porkkanaa, kaurapuuroa, kanaa, naudanlihaa sekä ihan vähän pähkinää.

Syö kiinteitä 3-5 kertaa päivässä

Syöttötuolissa istuessa taputtaa käsillä pöytään

On rintamaidolla ja syö 7-8 kertaa päivässä

Herää yöllä syömään 2-4 kertaa

Pulauttelee harvoin

Äidin hiuksien repiminen on kivaa

Myös äidin naamasta ja kaulasta on kiva ottaa oikea puristusote

perjantai 9. syyskuuta 2016

6kk neuvola

Keskiviikkona oli 6kk neuvola ja mentiin sinne siitä huolimatta, vaikka poika oli vielä vähän flunssassa ja on edelleen. Kiinteiden aloitus ei ole vielä kovin hyvin alkanut, mutta toivon mukaan pikkuhiljaa rupeaisi nekin maistumaan. Pituutta oli tullut hyvin se 3,1cm, mutta painoa oli tullut vain 375 grammaa ja huiteleekin vähän normaalikäyrän alapuolelle. Luulenpa, ettei painoa ole tullut sen takia niin hirveästi kun poika on ruvennut ryömimään niin kuluttaa nyt enemmän energiaa. Saatiinkin käsky lisäämään rypsiöljyä ruokiin jos se auttaisi painoa paremmin nousemaan. Seuraava neuvola onkin pojan täyttäessä 8kk ja saapa nähdä päästäänkö silloin kuinka lähelle 8kg. :) 

Olen nyt kokeillut enemmän sormiruokailua ja ainakin sillä keinolla se ruoka menee paremmin suuhun kun saa itse ottaa käsiinsä ja tutustua ruokaan rauhassa. Voi olla, että siirryn siihen kokonaan vaikka puuron ja marjasoseet annan kuitenkin vielä lusikalla.

6 kuukauden mitat (5 kuukauden mitat)
Paino: 7350g (6975g)
Pituus: 70,9cm (67,8cm)
Päänympärys: 44,0cm (43,3cm)

"Kehitys hyvää. Kasvu normaali. 
Painoa niukemmin.
Lisäruokia nyt enemmän ja öljylisä joukkoon."

torstai 8. syyskuuta 2016

Pojan rytmiä

Tein vähän tällaista aikataulua, milloin me tehdään suurinpiirtein mitäkin, mutta aina kaikki ei mene niinkuin kirjoittaa. Pojan syömisen kanssa on välillä ongelmia kun ei suostu aina syömään, niin päivässä voi tulla joskus vain 3 kertaa kiinteitä, mutta toivon mukaan saisin jossain vaiheessa pojan syömään joka päivä sen 5krt päivässä ja pikkuhiljaa suurentamaan annoskoota. Sormiruokailua harrastetaan päivittäin enimmäkseen hedelmienpaloilla, mutta olen nyt vakavasti miettinyt siirtyväni siihen kokonaan jos ruoka alkaisi paremmin maistumaan.

Tällähetkellä ollaan sairastettu flunssaa ja ensimmäiset pahimmat päivät ollaan oltu sisällä, mutta nyt on pikkuhiljaa taas uskaltanut käydä vaunulenkillä ja pääsin itse yhden päivän kurkkukivulla, mutta pojalla on kunnon räkätauti. Jospa tämä tästä jossain vaiheessa hellittäisi tai käydään lääkärissä näytillä jos ei pojan flunssa helpotu.

Klo 06.30-08.00 aikoihin alkaa pinnasängystä kuulumaan iloisia ääniä kun poika herää ja pyörii sängyssä, jolloin otan hänet syliin tai sänkyyn syömään. Joskus poika voi nukahtaa syömisen jälkeen uudestaan vielä tunniksi tai sitten köllötellään vielä jonkin aikaa sängyssä, ennen kuin noustaan ylös. Herättyämme mennään pesemään molempien hampaat, vaihdetaan vaatteet ja uusi vaippa päälle, jonka jälkeen mennään syömään aamupalaa. Annan aamuisin marja/hedelmäsosetta sen verran kun huolii syömään. Aamupalan jälkeen siivoan jäljet ja mennään olohuoneeseen lukemaan ehkä vähän kirjaa tai soitan/näytän Fröbelin paloikoita telkusta, mistä tykkää kovasti.

Klo. 08-10.00 noin pari tuntia heräämisen jälkeen hymy alkaa hyytymään ja poika rupeaa hieromaan silmiään väsymyksestä ja alkaa tulemaan nälkäkitinää. Siirrymmekin seuraavaksi leikkien parista sohvalle tai makkariin imettämään, kunnes poika nukahtaa rinnalle ja siirän hänet pinnasänkyyn nukkumaan. Pojan nukkuessa laitan pyykkikoneen pyörimään, voin tehdä jotain pientä siivoamista, nukun itsekkin päikkärit tai katson Netflixistä elokuvaa.

Klo. 10-11.30 rupeaa itkuhälyttimestä kuulumaan ääniä ja käyn hakemassa pojan syliini. Vaihdan pojalle uuden vaipan ja tankkaamme hetken rinnalla, jonka jälkeen menen syöttämään pojalle vähän sosetta. Tällähetkellä on mennyt peruna-porkkanaa tai bataattia ja pikkuhiljaa rupean lisäämään myös lihaa joukkoon.

Klo. 12.30-13.30 Jonkin aikaa touhuessa poika alkaa osoittamaan väsymyksen merkkejä ja menen pojan imettämään. Yleensä aamuisten pitempien päikkäreiden jälkeen poika ei nuku enää kuin 30-60 minuuttia tai jos ei ole nukkunut aamulla pitkiä päikkäreitä niin nukkuu sen näihin aikoihin. Syön vähän jotain pientä purtavaa  ja me käydään yleensä tällöin 30-60 minuutin vaunulenkillä. Vaunulenkiltä tullessa työnnän pojan vaunujen kanssa parvekkeelle nukkumaan jos vielä nukkuu.

Klo. 14-16.00 jossain vaiheessa alkaa itkuhälyttimestä kuulumaan jälleen ääniä ja haen pojan leikkimatolle hetkeksi touhuamaan, ellei ole jo herännyt ennemmin. Laitan tässä vaiheessa mahdollisesti pyykit koneesta pyykkitelineeseen kuivumaan jos pystyn tai menen poikaa hetkeksi imettämään ja tarjoan sen jälkeen hedelmä,-tai marjasosetta. Mango,- ja päärynäsose näyttää näillänäkymin olevan lemppareita ja niitä menee parikin teelusikallista, kunnes poika ilmoittaa ettei enää ei mene. Syömisen jälkeen käydään mahdollisesti vielä rinnalla, vaihdetaan vaippa ja jatketaan touhuamista.

Enää en voikkaan kovin rauhassa istua kun poika oppi ryömimään ja kovalla vauhdilla menee aina koskemaan niihin kiellettyihin asioihin ja kun huudan perään niin vilkaisee taakseensa, jonka jälkeen päästä hymyn ja vauhti sen kuin vain kiihtyy ja sitten saan käydä juoksujalkaa nappaamassa syliin, kunnes pojalla menee hermo kun kannan taas takaisin.

Klo 16.30-18.00 Poika nukkuu näihin aikoihin ne kolmannet  30-60 minuutin päikkärit ja silloin tällöin käyn myös vielä toisen kerran vaunulenkillä tai muuten poika nukkuu sisällä pinnasängyssä. Mies tulee töistä siinä 17-18 aikoihin, jolloin syödään kaikki saman pöydän ääressä ja poikakin saa samalla kiinteitä. Tässä välissä vietetään molempien omaa aikaa eli joko mies nukkuu hetken aikaa päikkäreitä tai sitten minä käyn ulkona yksin kävelyllä, jolloin toinen meistä on silloin pojan kanssa kahdestaan. Välillä ei ehdi viikolla viettämään sitä omaa aikaa niin menee sitten viikonlopulle, että kumpikin saa toisena päivänä nukkua vähän pitempään ja toinen meistä nousee silloin pojan kanssa ennemmin ylös aamupalalle.

Klo 19.30  Ruvetaan pikkuhiljaa valmistautumaan pojan nukkumaan menemiseen ja hän käy kylvyssä 2-3 kertaa viikossa. Annan pojalle iltapalaksi vähän puuroa ja lisään joukkoon vähän marja/hedelmäsosetta tai rintamaitoa, tosin se puuro syljetään melkein aina ulos ja marjasose menee kyllä alas. Syömisen jälkeen mennään hammaspesulle, vaihdetaan vaippa ja yöpuku päälle. Lopuksi hän käy vielä rinnalla ja nukahtaa suurinpiirtein klo. 20.30-21.30 välillä yöunille. Pojan nukkuessa syön joko iltapalaa, siivoilen, vietetään miehen kanssa yhteistä aikaa tai sitten yritän kirjoittaa blogia jos jaksan. Nukkumaan koitan mennä joka päivä vähintään siinä klo. 23.00.

Yöllä poika voi nousta sen kaksi tai kolme kertaa syömään ja me herätään siinä klo. 06.30-08.00 aikoihin ylös, kunnes päivä alkaa jälleen alusta.

maanantai 5. syyskuuta 2016

Uusia blogeja?

Nyt saa laittaa linkkejä niin lapsettomuus-, odotus-, tai perheblogeista! Olisi kiva saada lisää luettavaa vaikka se olisi sinun tai jonkun muun blogi, mitä olet tykännyt lukea niin voit laittaa osoitetta tulemaan. :)

torstai 1. syyskuuta 2016

Perhe-elämää

Täällä on onneksi pari päivää sitten ruvennut yöheräämiset helpottamaan kun tuli nyt toinen hammas läpi ja pikkuhiljaa poika on nukkunut jälleen hyvin sitä 8-10 tuntia 1-2 herätyksellä. Kiinteiden aloitus on vielä ollut vähän nihkeää ja se teelusikallinen voi suurinpiirtein mennä suusta alas ja välillä sormiruokaillaan siinä ohessa, tosin sekin vielä huonolla menestyksellä mutta pikkuhiljaa mennään eteenpäin syömisen kanssa.

Poika oppi viimme viikolla ryömimään ja nyt meneekin jo melko pitkiä matkoja eteenpäin lelujen perässä. Johdot ja kaukosäätimet on parhaita ja ne pitääkin aina piilottaa pois näkyvistä kun hän käy niitä muuten heiluttelemassa käsissään. Tästä se taitaa alkaa näiden tavaroiden piilottaminen, ettei poika ehdi niitä sitä mukaan tuhota :D

Arkeen on tullut nyt vähän muutoksia kun aloitettiin viimme viikolla muskari ja sellainen vauvaryhmä, missä käy välillä ihmisiä vierailemassa ja kertomassa vauva-arjesta tai sitten on kertoja kun siellä vaan höpistään kaikesta taivaan ja maan väliltä. On ollut mukavaa kun on tavannut eri-ikäisiä vanhempia ja vauvoja, joita poikakin on ihmetellyt keitä nämä ihmiset on.

Tämä viikko ollaan oltu pojan kanssa kaksistaan kun mies on työreissussa ulkomailla ja tulee onneksi huomenna kotiin ja lähtee maanantaina taas noin viikoksi toiseen maahan töihin. Viikonloppuna vietetään yhteistä aikaa perheen kesken ja käydään yhdessä ulkoilemassa. Ensi viikolla yritetään keksiä pojan kanssa alkuviikosta jotain kivaa tekemistä kun ke-to on sitten menoja niin menee viikko sitten nopeasti.

Mukavaa tulevaa viikonloppua kaikille! :)

tiistai 23. elokuuta 2016

Me onnistuttiin! :)

Nimittäin siinä 6kk täysimetyksessä ja olen kyllä ylpeä, että se onnistui vaikka välillä meinasi usko loppua kun käytiin läpi rintaraivareita, tiheän imun kautta, lakkoilua ja kaikkea muuta mahdollista matkallamme. Se on ollut yleensä helppoa kun on tarvinnut kaivaa vain rinta esiin ja imettää. Onneksi tuli raskausaikana otettua imetyksestä enemmän selvää, koska olisin varmaan luovuttanut jo melko pian.

Ihan ensiksi opeteltiin kunnon imetysote, jonka löytyminen oli lopulta yllättävän helppoa. Ensimmäisellä viikolla rinnanpäät kuitenkin aukesivat haavoille ja imetys oli jonkin aikaa todella kivuliasta, mutta rintakumit ja voide helpotti siihen asti kun rinnanpäät oli jälleen parantuneet. Sen jälkeen ei olekkaan rinnanpäät auenneet. Maidon nouseminen aiheutti myös alkuun melko paljon kipua ja pistelyä ja ehdin monesti myös stressaamaan maidon riittävyyttä, mutta poika on siitä huolimatta kasvanut hyvin sen 500-800g kuukaudessa.

Kärsin aluksi jonkin verran suihkutisseistä ja kun suihkuaminen rauhoittui tuli imetyshetkistä mukavempia molemmille. Huomasin myös, että kun söin ja join liian vähän niin maidon tulo väheni melko paljon ja poika saattoi hermostua kun maitoa ei tullutkaan ihan heti. Kun taas muistin syödä ja juoda hyvin, niin sitä maitoakin tuli enemmän.


Imetystaipaleeseen on sisältänyt erilaisempia tapoja ja asentoja syöttää. Istuen sohvanreunalla ja samalla hieman hyppien, normaali imetysasento tai sängyllä kyljellään makoillessa. Seisten ja samalla pieniä hyppyliikkeitä tehden. Kävellen ja samalla poikaa heijaamalla edestakaisin. Jos noista mikään ei kelpaa niin kävele, tee samalla hyppyliikkeitä, heijaa myös edestakaisin ja laita vielä mobile soimaan. Jos ei vieläkään niin vaihda rintaa ja tee sama uudestaan tai vaihda huonetta tai tee kyykkyjä niin ehkä sitten onnistuu :D Myös imetyspaikkoja on ollut jonkinmoisia. Ollaan tissitelty kotona, suihkussa, kylmässä saunassa, autossa, vessassa, kaupassa, ulkona, kahvilassa, huoltoasemalla, vaunulenkillä, isovanhempien luona ja sairaalassa. Imetyshetkellä olen peittänyt pojan pään harsolla, ettei kukaan häiriinny meidän pienestä hetkestä.

Imetyshetket ovat olleet ihania kun pieni on rinnalla, pitää toista kättään rintani vasten ja pitää suloista tuhinaa, sulkee silmänsä ja nukahtaa käsivarsilleni. Ja varsinkin kun kesken syömisen katsoo silmiin ja väläyttää sen suloistakin suloisimman hymyn. Sitä nukkuvaa ja tyytyväistä vauvaa voisi katsoa loputtomiin. <3

Olen niin onnellinen että olen kestänyt sen "ulkopuolisen paineen", kun muut jaksoivat muistuttaa siitä, kuinka pitäisi jo antaa jotakin muutakin ruokaa. Poika pääsi kuitenkin 5kk iässä maistamaan vähän kiinteitä kun mies halusi niin kovasti antaa muutakin, mutta sen jälkeen olen pitänyt pintani ja sai vasta tänään maistaa peruna-porkkanaa. Yöimetykset jatkuvat niin kauan kun pojalle on tarvetta ja jossain vaiheessa lopetan sen kokonaan kun sen aika on. Nyt kun ollaan päästy tähän 6kk täysimetykseen niin seuraavaksi aionkin kiinteiden ohessa imettää siihen vuoden ikään asti ja ehkä sitten vähentää imetyskertoja pikkuhiljaa.

maanantai 22. elokuuta 2016

6 kuukautta

6kk iässä hän

Hymyilee ja yrittää jutella kovasti

Kuolaa ja imeskelee nyrkkejä

Päristelee paljon

Omistaa yhden hampaan

Ei syö tuttia

Vie omat varpaat suuhun

Tykkää kukkuu leikistä

Tykkää istuskella sylissä, mutta punkeaa monesti siinä itseään suoraksi jotta pääsisi seisoma asentoon

Osaa kääntyä selältä mahalleen ja mahalta selälleen

Viihtyy silti paremmin mahallaan ja yrittää välillä kovasti päästä eteenpäin

Mahallaan ollessa kurkottelee edessä olevia leluja käsiinsä, joita heiluttelee kädessä ja vie suuhunsa

Käyttää Liberon vaippoja koossa 4

Vaatekoko on nyt 68cm

Rakastaa kylpemistä ja on alkanut loiskuttelemaan vettä jaloillaan oikein kunnolla

Kynsien leikkaus on välillä tympeää kun ei malta pysyä paikoillaan

Lempileluja ovat Libero pieni perhonen, keltainen leijonahelistin ja sinivihreä purulelu

Vierastaa jonkin verran, välillä enemmän ja välillä vähemmän

Nukkuu 2-3 päikkärit

Nukkuu koko yön pinnasängyssä ja aamuisin nostan viereeni hetkeksi pötköttelemään ja syömään

Herää yöllä 1-4 kertaa syömään

On täysimetyksellä, mutta on maistanut pari kertaa jo soseita ja pian aloitetaan syömään niitä päivittäin

1 kuukautta

2 kuukautta
3 kuukautta
4 kuukautta
5 kuukautta


En voi kyllä edelleenkään uskoa, että poika täytti tänään jo 6 kuukautta ja pian onkin jo 1-vuotias! Ei ole enää mikään pieni poika ja tätä olenkin hokenut täällä jo loputtomiin. Kovasti sylissä punkeaa  istumaan ja seisominen on myös hauskaa, varsinkin kun nostaa sylissä ylös ja alas. Vähän malttamattomana ja kauhuissani odotan, milloin hän tuosta lähtee liikkelle. Parin viikon päästä on 6kk neuvola niin tietää paljonko ollaan menty 7kg yli ja ollaanko kuinka lähellä 70cm. :) 

Sydän pakahtuu tuosta ihanasta kultakimpaleesta ja öisin voisin katsella loputtomiin tuota nukkuvaa poikaa 💙