keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Kun kuukautisia ei näy synnytyksen jälkeen

Kieltämättä olen nyt viime viikkoina odottanut jo kovasti, milloin ne ensimmäiset kuukautiset mahtaisi alkaa. Yöimetystä en ole saanut vielä kokonaan pois, missä tulikin takapakkia pojan marraskuun flunssan ja hampaiden tulon takia kun ruoka ei meinannut kelvata niin söi enemmän rintamaitoa. Kovasti kyllä toivoisin sitten kun saan tuon yöimetyksen loppumaan niin ne kuukautisetkin sieltä jossain vaiheessa tulisi ja kierrot ei hirveästi heittelisi.

Toisaalta en niitä vielä kaipaa, mutta se toinen lapsi saisi tulla jos on tullakseen ja imetys olisi tarkoitus lopetella kokonaan reilu vuoden iässä, että voisi miettiä uusia hoitoja. Imetyksen lopetus onkin nyt ollut hankalampaa kun täällä sairastellaan jälleen flunssaa kun ehdittiin se pari viikkoa olla terveenä, mutta ruoka on onneksi maistunut nyt paremmin ja pikkuhiljaa olen saanut myös yöimetyksiä vähennettyä. Jospa vähintään kuukauden tai kahden kuukauden päästä olisin saanut yöimetyksen loppumaan kokonaan ja siitä pari kuukautta eteenpäin alkaisi kroppa jälleen toimimaan toivotulla tavalla tai sitten ei.

Täytyykin sen jälkeen suunnitella soittoa klinikalle ja kysellä, miten nopeasti päästään uusiin hoitoihin kun pakkasessa kuitenkin se 2 alkiota odottaa. Toivon mukaan tässä vielä päästäisiin ensi syksynä, ellei ennemmin sille toiselle kierrokselle ja aloittamaan uusia hoitoja. Mahanpohjassa vähän jo perhoset pyörii kun odotan kovasti uusia siirtoja ja sitä jännitystä onko raskautunut vaiko ei. Nyt on kuitenkin tilanne eri kun syli ei ole enää tyhjä ja ehkä ne pettymykset eivät satu enää niin paljon, mitä ensimmäisellä kierroksella. Saapa nähdä, mitä ensi vuosi tuo tullessaan ja se on enemmän kuin tervetullut! :)

torstai 22. joulukuuta 2016

10 kuukautta

10kk iässä hän

Herää aamuisin 8-9 aikaan ylös

Käyttää hyvin jo pinsettiotetta

Käyttää vähän enemmän vasenta kättään

Syö 4-5 kertaa päivässä

Syö sekä soseita ja sormiruokaa  

Vettä juodaan nokkamukista ruoan yhteydessä

Availee laatikoita ja tyhjäilee niitä

On suurimmaksi osaksi iloisella päällä

Tykkää päristellä ja mauskuttaa suutansa

Narskuttaa välillä hampaitansa

Suusta tulee sitä omaa kieltä :)

Oppi taputtamaan käsiään yhteen

Lempilelut on imurin johto, marakassi, kännykät, kaukosäätimet, soiva kirja ja palikkatorni

Omistaa melkein 8 hammasta. Neljä alhaalla ja neljäs hammas tuloillaan ylös

Ei tykkää juuri hampaiden pesusta

Jokaista tukea vasten noustaan seisomaan ja kävellään tukea vasten 

Taaperokärryllä mennään jo lujaa 

Vähän on harjoitellut jo seisomista ilman tukea ja se onkin hauskaa puuhaa, jolle hekotetaan kun pysyykin pari sekuntia pystyssä

Paikasta toiseen liikutaan lujaa nykyään konttaamalla

Vaatekoko on 74cm, mutta muutamia 68cm menee vielä

Käytössä Liberon 5 koon housuvaipat ja öisin Liberon teippivaipat

Kukkuuleikki ja äidin lattialla konttaaminen on hauskaa seurattavaa, jolle nauretaan

Rakastaa kylpemistä ja tulee itku kun joutuu sieltä pois

Nukkuu päivisin 2 päikkärit 

Nukkuu yhdet päikkäreistä yleensä aina vaunuissa

Yöunille mennään 19.30-20.45

Heräilee öisin 4-5 kertaa

Nukkuu osan yöstä joko pinnasänkyssä tai minun vieressä

Käy rinnalla 6-8 kertaa päivässä


lauantai 17. joulukuuta 2016

Päivien ja viikkojen kuulumisia

Joka päivä ihmettelen sitä, kuinka onnekas olen kun minulla on ihana mies, pian 10 kuukauden ikäinen poika ja uusi koti missä rakentaa elämä meidänlaiseksi. Viimmeiset 10 kuukautta on mennyt todella nopeasti, joka on ollut elämäni ihaninta kuin raskainta aikaa, jossa kaikki on vielä edessä ja tulevaisuus auki. Äitiysloma on lusittu ja tällähetkellä nautin täysin siemauksin kotiäitiydestä ainakin vielä jonkin aikaa, josta olen nyt vasta kunnolla alkanut nauttimaan kun poika ei ole enää täysin sylivauva. Yöt on olleet nyt melko hankalia ja yhteistä aikaa ei meinaa miehen kanssa iltaisin jäädä kun pojalla on ehkä nyt eroahdistus vaihe päällä ja pinnasänkyyn saan vaihtelevasti nukkumaan ja onkin nukkunut suurimmaksi osaksi nyt meidän välissä. Tosin johtuu varmaan ihan siitäkin kun poika oppi nukkumaan minun vieressä kun mies oli työmatkalla niin ei meinaa sitten enää omassa sängyssä nukkua. Ehkäpä tästä virheestä oppineena en sitten enää toiste tuota meidän rytmiä muuta niin pysyy rytmi samanlaisena ja nyt se onkin vähän hukassa ja ei olla vielä päästy takaisin raiteille.

Meille kuuluu muuten hyvää nyt kun sairastelutkin on ohi ja pikkuhiljaa ollaan nyt kotiuduttu uuteen kotiin, jossa ollaankin pian kuukauden asuttu. Minä vietin toissa viikonloppuna ystävien kesken pikkujoulua ja ensimmäistä kertaa pääsin kunnolla tuulettumaan ja ottamaan jopa muutaman lonkeron. Tosin en tiedä ollaanko tulossa "jo vanhoiksi"kun kymmenen aikoihin rupesi kaikki jo haukottelemaan ja piti keitellä kahvia/teetä. Sen jälkeen kyllä vähän jo piristyttiin ja päätin sitten vielä poiketa ystävien kesken baarissa yli 1,5v tauon jälkeen. Ennen kello kahta tuli kyyti hakemaan ja päästiin kotia kohti. Puol kolmelta pääsin vanhempieni kotiin ja kun sain huoneeni oven avattua niin poika kuin taikaiskusta heräsi ja nousi itkemään. Sen jälkeen sainkin antaa heti tissin suuhun, mutta poika ei sitten enää nukahtanutkaan ja laitoin vielä lattialle hetkeksi, että pääsin meikit pesemään pois. Neljän aikaan sain sitten vihdoin pojan nukkumaan ja herättiin aamu kahdeksalta ylös. Neljän tunnin yöunilla olin vähän poikki kun poika vielä heräilikin sinä aikana pari kertaa ja päikkäreitä yritin päivällä ottaa, mutta niistä ei oikein tullut mitään. Tälläviikolla olenkin ollut sitten vähän väsyneempi, mutta nyt loppuviikkoa kohden on alkanut vähän helpottamaan.

Tuntuu hassulta, että pian on taas joulu ja poika pääsee sitä viettämään ihan ensimmäistä kertaa, jännittävää! 💙

sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Olohuone

Olohuone on sellainen paikka, minne on mukava tulla ja istahtaa päivän jälkeen sohvalle kun on saanut pojan vihdoin nukkumaan. Siinä ehtii hetken aikaa keskittyä ihan muihin asioihin, nauttia kuumaa teetä ja syödä jotain hyvää rauhassa, jos kerkiää. Olohuoneessa tykkään siitä kun ikkunasta näkee suoraan metsään ja kissatkin näyttää tykkäävän kun näkevät lintuja ja oravia, joita raapimispuussa kyttäilevät. Televisiota tulee enää harvoin avattua kun enemmän olen ipadilla lueskellut uutisia, sähköpostia ja muiden blogeja omaksi ajankuluksi.
 
 
 
Sisustus on vielä vähän keskeneräinen, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee. Takkaa ei ole tullut vielä käytettyä kun pitäisi pyytää nuohooja ja ehkä tässä lähiaikoina saisi sen aikaiseksi soittaa. Jospa sitä ehtisi vielä tänä vuonna polttaa takassa puita. Joulua olen vähän laittanut jo tuolla punaisella tähdellä ja tontuilla. Sohvanpöydän päällä oli myös punainen joululiina, jonka jouduin lopulta ottamaan pois kun poika heitteli sitä joka välissä lattialle :D Tuikkuja olen sytyttänyt joka ilta ja se tuo kivasti sitä tunnelmaa ja lämpöä taloon. :)