keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Keittiö

Tykkään paljon meidän samassa tilassa olevasta keittiöstä ja olohuoneesta, joka tuo paljon tilan tunnetta taloon ja on helpompi tehdä ruokaa kun näkee suoraan, mitä poika olohuoneessa tekee. Keittiössä on alkuperäiset Puustellin kalusteet, jotka on vielä hyvässä kunnossa 11v jälkeenkin vaikka väri ei minua niinkään miellytä, mutta menevät kyllä sen aikaa kun niihin joskus kyllästytään. Pientä päivitystä keittiö tarvitsisi nykyaikaisempaan, mutta muuten on ihan hyvä.


Pöytätilaa ja kaappitilaa on keittiössä omasta mielestä ihan tarpeeksi ja keittiön ikkunasta tulee kivasti valoa sisään. Tiskikone on ollut tällähetkellä luksusta kun sen yli vuoden tiskattiin astiat käsin, mikä vuokrakämpässä asuttiin niin on kyllä kummasti helpottanut tätä arkea ja on myös hyvä kun kone on vähän ylempänä niin poika ei pääse astioita ottamaan pois, vaikka nousee kyllä seisomaan pesukoneen kantta vasten kun sen avaan. Keittiössä viihtyy kyllä hyvin ruokaa laittamaan seuraavat parikymmentä vuotta. Tässä tälläinen pieni postaus meidän keittiöstä. :)

torstai 24. marraskuuta 2016

9 kuukautta

Hurjan nopeasti tämä aika taas kuluu, että en voi kuin ihmetellä tätä ajankulua ja 3 kuukauden päästä meillä onkin jo taapero ja pitäisi miettiä 1v synttäreitä. Suru jo tulee kun ajattelen, että tämä vauvavuosi on pian ohi.

9kk iässä hän

Nukahtamisesta on tullut nykyään vaikeampaa ja heräilee herkästi

Herää aamuisin 8-9 aikaan ylös

On suurimmaksi osaksi iloisella päällä

Tykkää päristellä ja mauskuttaa suutansa

Omistaa melkein kuusi hammasta. Neljä alhaalla ja toinen hammas tuloillaan ylös

Ei tykkää hampaiden pesusta

Tykkää vetää sukkiaan jalasta

Jokaista tukea vasten noustaan seisomaan ja kävellään tukea vasten 

Taaperokärryllä mennään jo hyvin eteenpäin

Paikasta toiseen liikutaan lujaa nykyään konttaamalla ja ryömiminen jäi nyt unholaan

Vaatekoko on 74cm, mutta muutamia 68cm menee vielä

Käytössä Liberon 4 koon housuvaipat ja öisin Liberon teippivaipat

Pieni eroahdistus on myös iskenyt jos äiti katoaa näkyvistä niin alkaa itku

Kukkuuleikki on hauskaa

Rakastaa kylpemistä

Lempilelut ovat marakassi, sinivihreä purulelu, kaukosäädin, leivinpaperi, johdot, palikat, soiva kirja, kännykät ja pallo

Nukkuu päivisin 2 päikkärit 

Nukkuu yhdet päikkäreistä yleensä aina vaunuissa

Yöunille mennään 19.30-20.45

Nukkuu osan yöstä joko pinnasänkyssä tai minun vieressä


Pyörii öisin pinnasängyssä ja herää välillä siihen kun ei pääse enää kääntymään

Syö kiinteitä 4-5 kertaa päivässä

Syöttötuolissa istuessa taputtaa käsillä pöytään ja yrittää jaloilla potkia itseään kauemmaksi pöydästä

Nousee syöttötuolissa seisomaan ja nykyään pitääkin sitoa kaulahuivin avulla tuoliin, ettei nouse seisomaan.

On rintamaidolla ja syö noin 7 kertaa päivässä

Herää yöllä syömään 2-4 kertaa

Äidin naamasta ja kaulasta on kiva ottaa kunnon puristusote

7 kuukautta
8 kuukautta

Viikonloppuna vieteltiin viimmeisiä äitiysloma päiviä ja näillänäkymin jään vielä kotihoidontuelle siihen saakka kun poika täyttää vuoden ja sen jälkeen rupean hakemaan aktiivisemmin töitä. Uusiin hoitoihin pitäisi saada vähän säästettyä niin toivon mukaan päästään sitten ensi vuonna niitä jälleen aloittamaan, jos tässä suotaisiin vielä toinen lapsi. :)

torstai 17. marraskuuta 2016

Sairastelua ja muuttorumbaa

Täällä iski pojalle isänpäivänä flunssa ja ensimmäiset yöt nukuttiin melko levottomasti tiheästi heräillen, mutta nyt on pikkuhiljaa jo helpottanut ja unikin on maistunut taas paremmin kuin pitkään aikaan ja yöt on menty sillä 2-3 herätyksellä. Nenäimuri on ollut paljon käytössä ja poika ei siitä oikein tykkää kun huomaa, että otan sen esille ja rupean imuroimaan niin alkaa huuto. Hän on ollut siitä huolimatta hyvin pirteän oloinen, vaikka tukkoinen nenä vähän vaivaakin mutta kuumetta ei ole onneksi tälläkään kertaa ollut kuin yhtenä päivänä, joka sekin juuri siinä kuumeen rajoissa. Jätettiin suosiolla kaikki muskarit ja vauvakerhot välistä ettei sairasteta muita, mutta jospa ensi viikolla uskaltaisi taas mennä jos ollaan toivuttu. Pientä flunssaa samalla itsekkin sairastin, mutta sekin on melkein jo parantunut ja ollaan nyt visusti pysytty tälläviikolla sisällä, ettei olotila pahene entisestään.

Muutto kutsuu myös lauantaina, että kiirettä tulee nyt pitämään seuraavat päivät ja päivittelen blogia taas enemmän kun ollaan saatu muutto pois alta. Samalla ajattelin tehdä vähän asuntopostauksia kun ollaan saatu tavarat omille paikoilleen :)

perjantai 11. marraskuuta 2016

Tervetuloa marraskuu!

Lokakuu meni todella nopeasti, jolloin tapahtui kaikenlaista uutta ja jännittävää. Löytyi vihdoin talo, jota käytiin katsomassa näytössä ja vielä erikseen yksityisnäytössä, jonka jälkeen tehtiinkin pian tarjous kun talosta oli moni muukin kiinnostunut. Onneksi oltiin tälläkertaa nopeita, eikä jääty liian pitkäksi aikaa miettimään, koska todennäköisesti olisi jäänyt talo saamatta. Seutu on mukavan oloinen, jossa asuu melko paljon lapsiperheitä ja noin 200m päässä meidän talosta on leikkipuisto, ettei tarvitse kauas lähteä keinumaan. Myös koulut ja päiväkodit on lähellä ja poika tuleekin jossain tulevaisuudessa pääsemään samaan kouluun kun isänsä aikoinaan. Mies pääsikin takaisin melko samoille suunnille, mistä aikoinaan lähti ja nyt sattuu myös miehen isovanhemmat olemaan vähän lähempänä meitä jos tarvitaan pojalle lapsenvahtia, vaikka ei kuitenkaan hirveän kaukana ennenkään asuttu.

Muuttoa odotan jo kovasti ja ollaankin miehen äidin kanssa viety tavaraa, asennettu muutama lamppu ja putsattu kaappeja. Suurinosa tavaroista ollaan jo viety ja enää puuttuu ne huonekalut, loput astiat, vaatteet ja kissat :D Pihalla olisi pitänyt vielä haravoida, mutta se taitaakin jäädä ensi kevääseen kun lumi tulikin jo maahan. Anopista on ollut tällähetkellä paljon apua ja hän on käynyt talolla tekemässä kaikenlaista, vaikka en ole pyytänyt ja tuntuu olevan melko innoissaan tästä meidän muutosta. Tänään oli käynyt kolaamassa meidän pihan lumesta ja soitti aamulla, että se on nyt tehty ja minun ei tarvitse sitä tänään tulla sitten tekemään :D Saapa nähdä jääkö tässä itselle enää mitään tekemistä kun anoppi käy tekemässä kaiken, mitä olen ajatellut tekeväni :p

Tänään on muutenkin hyvä päivä tulossa kun mies tulee vihdoin illalla kotiin kuukauden työreissultaan ja poika on siinä ajassa oppinut kaikenlaista uutta, kuten konttaamaan, istumaan ilman tukea, seisomaan tukea vasten ja ottamalla pieniä askelia tukea vasten. Tuli ostettua tänään myös taaperokärry kun tuli kaupassa vastaan ja vielä olisi tarkoitus ostaa vauvapulkka niin päästään lumessa rämpimään. Saisi tuo lumi mun puolesta pysyä tuossa maassa kun on paljon valoisampaa ja itselläkin on ollut paljon pirteämpi olo. Jotenkin tämä pimeys aiheuttaa minulle aina pientä syysmasennusta, mutta hetkeen se ei ole ollut enää niin paha mitä vuosia taaksepäin oli.

Blogin päivityksessäkin on ollut taas pientä taukoa kun ei ole iltaisin oikein jaksanut keskittyä kirjoittamiseen ja enemmän olen sitten Instagramiin lisäillyt kuvia. Jospa sitä taas jaksaisi enemmän kirjoitella kun ollaan saatu muutto pois alta ja ehditty vähän kotiutumaan uuteen kotiin niin voisin tehdä ihan postauksia meidän uudesta kodista.