perjantai 22. heinäkuuta 2016

5 kuukautta

5kk iässä hän



hymyilee ja nauraa paljon

jokeltelee kovasti ja kiljahtelee kovaan ääneen

kuolaa ja tekee siitä kuplia

ei omista vielä hampaita

tarttuu leikkikaaren leluihin

vie kaiken käteen saamansa suuhun

omista varpaista on kiva tarttua kiinni ja laittaa suuhun

viihtyy hyvin sylissä 

viihtyy hyvin mahallaan

mahalla ollessaan nostelee käsiä ja jalkoja ylös, joita heiluttaa ilmassa, tosin sillä keinolla ei ole vielä päässyt eteenpäin ;)

Oppi kääntymään selältä mahalleen 4kk ja 9pv ikäisenä ja sitä tehdään nyt koko ajan

käyttää Liberon vaippoja koossa 3, mutta pikkuhiljaa ruvetaan siirtymään nelosiin kun kolmoset on käytetty loppuun

vaatekoko on aika lailla 68cm

tykkää kylpemistä

lempilelut ovat liberon pieni perhonen ja purulelu

vierastaa jonkin verran

nukkuu päivässä 2-3 päikkärit päivässä, jotka on kestoltaan 30min-1,5t

nukkuu osan yöstä pinnasänkyssä ja lopun äidin kainalossa

on täysimetyksellä

herää yöllä syömään 1-4 kertaa

nukkuu 4-9 tuntia putkeen ennen ensimmäistä syöttöä

pulauttelee harvoin

Jos on jonkun sylissä ja näkee äidin menevän ohi niin alkaa kitinä

Tykkää kun sylissä nostelee ylös ja alas

4 kuukautta

Tämä ajankulu on edelleen ihmeellistä ja en voi millään uskoa, että poika lähenee pian jo 6kk ikää. Synnytyksestäkin tuntuu olevan vasta hetki kun sain tuon ihanan rakkauspakkauksen syliin ja se tuntuu edelleen joltain unelta, että hän on vihdoin täällä. Yöunet on pojalla olleet nyt pari päivää jo paremmat ja poika on nukkunut 8-10 tuntia putkeen kun 1,5 kuukautta herättiin parin tunnin välein. Poika on muuten tosi rauhallinen ja iloinen, joka harvemmin on huonolla tuulella. Kaikki kovasti aina ihmettelee kun hän on niin rauhassa lattialla makoillessaan ja yleensä vain ihmettelee ihmisiä. Välillä kyllä lattialla mahalla ollessaan kyllästyy kun ei pääse vielä eteenpäin tai uletu tavaroihin, jolloin meneekin hermo ja käännän takaisin selälleen.

Täällä olen minä sairastanut tämän viikon flunssaa, mutta onneksi sekin on nyt helpottamaan päin. Ensi viikolla suunnataankin kotiseudulleni ja tulee nähtyä ainakin sukulaisia ja todennäköisesti ystäviä jos aikataulut täsmää yhteen. Omakotitaloa ei olla tällähetkellä vieläkään löydetty ja miehelle iskikin nyt autokuume, että saapa nähdä kotiutuuko meille syksyyn mennessä vielä uusi auto. Syöttötuoli saatiin eilen sukulaiselta, johon pitäisi vielä ostaa turvakaari kun se oli hukkunut johonkin. Todennäköisesti sen joku päivä hion ja maalaan valkoiseksi kun oli vähän tylsän puun värinen. Miehellä alkoi myös nyt se loma niin on ollut mukavaa kun hänestä on ollut enemmän apua kotona ollessaan. :)

torstai 14. heinäkuuta 2016

Uusi kierros

Viimmeisen e-pillerin söin yli viikko sitten ja nyt vain odotellaan, että jonain päivänä ensimmäiset kuukautiset alkaisi. En usko, että ne ainakaan ihan tässä lähiaikoina olisi tulossa kun ei ole mitään tuntemuksiakaan siihen suuntaan. En muistanutkaan, miten kovasti voi jännittää kun söin viimmeisen pillerin ja uusi raskaus voi olla milloin vain mahdollinen, tosin kunhan ne kuukautiset ensin alkaisi.

Nyt ei ole enää mitään "väkisin" yrittämistä ja tarkkoja kiertojen seuraamista, milloin olisi mahdollisesti ovulaatio jne. Tälläkertaa tulee otettua rennommin nyt kun meillä on tuo yksi ihana poika niin keskitymme häneen täysillä ja ehkä se toinen tärppää luomusti tai sitten aloitamme ensi vuonna jossain vaiheessa lapsettomuushoidot. Eipä sitä tiedä jos se elämä vielä päättää meidät yllättää.

Tuli sekin huomattua, kuinka nuo pillerit vaikuttikin minun omiin seksihaluihin/mielialaan ja tuntuu, että maitoakin tuntuu taas ihan hyvin tulevan kun olen saanut viimmeisen viikon aikana melkein päivittäin lypsettyä käsin sen 80ml. 

Tällähetkellä nautin täysin siumauksin tästä äitiydestä nyt kun tämä on alkanut jo ihan hyvin sujumaan ja alkaa pientä rytmiä arkeen tulemaan. Aika tosin on mennyt liian äkkiä kun "äitiyslomaakaan" ei ole enää jäljellä kuin 4 kuukautta, jonka jälkeen en yhtään tiedä mitä teen kun välillä olen miettinyt opiskelevani uuden ammatin. Poikaa en kuitenkaan raaski vielä alle vuoden ikäisenä päiväkotiin laittaa, joten luulen että jään vielä hetkeksi kotiäidiksi ja yritän pärjätä sillä pienellä kotihoidontuella, ennen kun yritän hakea niitä töitä ahkerammin. Saapa nähdä, mihinkä se elämä vie ja yllätänkö itseni ja opiskelen vielä jotain, kunhan ensin tiedän mitä. :)

lauantai 9. heinäkuuta 2016

Aika juoksee

Olen jo moneen otteeseen ihmetellyt tätä ajan juoksua kun päivät kuluu oikein vauhdilla eteenpäin. Poika kehittyy koko ajan enemmän ja ympärillä tapahtuvia asioita seurataan mielenkiinnolla. Poika oppi vähän yli viikko sitten kääntymään selältä mahalleen ja sitä harrastetaan nyt vähän väliä, jopa nukkuessakin. Kaikki mahdollinen, mistä sattuu saamaan kiinni pistetään suuhun ja varsinkin omat varpaat on mukava sinne laittaa ja vähän maistella.

Päivisin poika nukkuu edelleen melko huonosti ja päikkärit on yleensä sitä 30min - 2 tuntiin parhaimmillaan. Yöt on viimmeisen kuukauden aikana vaihdelleet ja enää ei olla niin hyvin nukuttu, mitä oli vielä jonkin aikaa sitten. Onneksi kuitenkin on ollut välillä ihan hyviäkin öitä ja päivisin pystyy joskus pienet päikkärit nukkumaan niin ei ole ihan niin väsynyt. Pian täällä varmaan liikutaan kovasti ryömimällä, että saa jo liikkua perässä ja vahtia mitä tekee. Tämä kehitys onkin kovaa tämän ensimmäisen vuoden aikana, että vähän jo kauhistuttaa mutta jospa ei kuitenkaan pitäisi vielä ihan hirveää kiirettä sen liikkumisen kanssa. :)

Juhannus meni miehen perheen kanssa grillaillen ja syöden hyvää ruokaa. Kelitkin sattui olemaan onneksi ihan hyvät niin pärjäsi hyvin shortseilla ja topilla. Hurjaa ajatella, että ensi juhannuksena poika jo kävelee ja pitääkin olla silmä tarkkana, mitä toinen tekee.

Mies oli nyt työreissussa vähän yli viikon, jonka ajan olin pojan kanssa kaksistaan ja tuli nähtyä yhtenä päivänä myös muita äitejä. Miehellä onkin vielä ensi viikko töitä ja sitten hänellä alkaakin 4 viikon kesäloma, jonka jälkeen päästään olemaan koko perhe yhdessä. Pahemmin ei ole vielä suunnitelmia tiedossa, mutta mietinnässä olisi jos käytäisiin ainakin kahdestaan lyhyellä parin tunnin risteilyllä tai elokuvissa. Tässä ollaankin vähän yritetty, että käytäisiin sen kerran 2-3 kuukauden välein jossain kahdestaan, vaikka yhteistä aikaa saadaan myös iltaisin kun poika nukkuu.

Yritän taas pian palailla blogin pariin! :)