maanantai 30. marraskuuta 2015

Täällä jälleen! :)

Melkein kaksi viikkoa hurahtanut taas johonkin, mutta nyt voi taas kirjoitella kuulumisia. Arki on mennyt melko samaa rataa täällä töissä käydessä ja mies käy tällähetkellä toisella paikkakunnalla seuraavat parisen viikkoa työasioiden merkeissä, mutta onneksi ei ole enää ulkomaanreissua tälle vuodelle tiedossa. Vauva liikkuu ja potkiskelee masussa aktiivisesti ja paineen tunnekkin ehti olla sen viikon poissa, mutta tuli eilen illalla takaisin. Harjoitussupistuksia on päivittäin, enimmäkseen sitä mahan kovettumista ja välillä kovasti siivotessa rupeaa vihlomaan mahasta, mutta ovat menneet nopeasti ohi. Vauvan tarvikkeiden osto on vieläkin melko alkutekijöissä, mutta eilen sain siihen vähän lisää sisältöä. :)

Viikonloppuna tuli käytyä kotiseudulla tarkoituksena nähdä ystävää kahvittelun merkeissä ja samalla myös omaa perhettä. Mies jäi tälläkertaa kotiin kun hänellä oli työmenoja, joten tulin itse junalla.
Lauantai menikin kotiseudulla vähän siivoillessa ja ruokaa tehdessä kun siellä oli taas melkoinen hulina menossa. Sunnuntaina kävinkin sitten ystävän luona, jossa minua odottikin yllätys kun ystävät olivat järjestäneet minulle pienet juhlat. Heti keittiöön mennessä ihmettelin, että ketkä sieltä keittiön nurkasta kurkkii, jonne toiset olivat piiloutuneet kun yhtäkkiä nousivat esiin ja huusivat "yllätys!". Veti kyllä tämän naisen ihan sanattomaksi, että mitä täällä nyt tapahtuu koska en ollut siihen yhtään valmistautunut, vaikka pientä epäilyä oli. :D Ruokapöytä olikin sitten täynnä leivonnaisia, suolaisia piirakoita ja toisella pöydällä lahjoja. Kamerakin siinä sitten kävi tiheään tahtiin, että jospa niistä jotain edustuskelpoista löytyisi muistoksi. :D Oli kyllä vielä kahvitellessakin ihan epäuskoinen olo, ettei meinannut saada ensin sanaa suusta. Lopuksi minulle tehtiin vielä rannekoru, mihin toiset olivat tuoneet helmiä ja rannekoru annettiin toiselta toiselle ja ystävät toivoivat vauvalle ja minulle kaikkea hyvää. :) Rannekoru pitääkin ottaa synnytykseen mukaan niin he kaikki on siinä lähellä. Oli kyllä ihana yllätys ja ele ystäviltä, joka jää kyllä minun mieleeni vielä pitkäksi aikaa. 

Juhlimisen jälkeen pitikin melkein samantien lähteä juna-asemaa kohti ja sain samalla ystävältä kyydin kun samalla paikkakunnalla asuu. Ostettuani lipun ja päästyäni junaan tulikin kuulutus, että taajamajuna ei menekkään suoraan Keski-Suomeen ja pitää mennä bussilla. Eipä siinä auttanut kun kiireen vilkkaa yrittää juosta lahjojen ja matkalaukun kanssa bussille, jonne juuri ehdin ja joka oli jo ihan täysi, muutamaa paikkaa lukuunottamatta. Täpärälle kyllä meni ja kolmen tunnin istuminen ei tehnyt kyllä yhtään hyvää ja bussista päästyäni olikin sitten melkoinen paine taas tuolla alakerrassa, joka on jatkunut vielä tänäänkin mutta ei enää niin kivuliaana.

Töitä onkin enää vähän yli kolme viikkoa, jonka jälkeen kutsuukin loma ja sen jälkeen suoraan äitiysloma. Yhdistelmävaunut ja turvakaukalo käydään varmaan nyt Joulukuussa tai Tammikuussa ostamassa kunhan ehditään. Hurjan nopeasti tämä aika mennyt ja ei ole enää montaa kuukautta pikkuisen poitsun syntymään.

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Lääkärineuvola rv 27+0

Tänään kävin sitten neuvolassa kun se paineen tunne vain jatkui. Samalla tehtiin sitten tämä lääkärin tutkimus, joka olisi ollut vasta ensi viikolla. Käynti ei nyt ollut mitenkään ihmeellinen, vaikka nyt pääsin ultrattavaksi josta ei kyllä juuri paljon saanut selvää. Poitsun pää kuitenkin tuolla painaa, joka aiheuttaa sen paineen tunteen. Lääkäri sitten teki vielä sisätutkimuksen ja kohdunsuu oli kiinteä ja kohdunkanavan pituus oli 5cm eli eipä ole mitään hätää näillänäkymin, mikä oli suuri helpotus. Rauhallisesti käskettiin töissä nyt ottamaan ja istua välillä jos on mahdollista, mutta eipä oikein tässä työssä tule sellaista mahdollisuutta kovin usein kun on seisomatyö. Neuvolakäynnillä pistettiin myös influenssarokote ja nyt on ainakin minut ja vauva suojattu. Pissanäyte pitäisi lähipäivinä viedä jos sattuisi löytymään jotain tulehdukseen liittyvää.

Nyt on kyllä tuo alakerta entistä kipeämpi kun sitä jouduttiin sorkkimaan, mutta saapa nähdä miten tämä menee tästä eteenpäin. Jospa tuo kaveri vaihtaisi asentoa jossain vaiheessa niin paineen tunne vähän helpottaisi. Alas kirjasin jälleen vähän tietoja neuvolakäynniltä. Nyt saa kuitenkin huokaista helpotuksesta, koska poitsu tulee olemaan painavampi kun äitinsä syntyessään kun se yli 620 gramman paino on nyt ylitetty! :)

Rv 27+0 (Rv 23+1)

Paino : +5,7kg (+5,9kg)
Verenpaine: 117/70 (112/69)
Hemoglobiini: - (109)
SF-mitta: 24cm (21cm)
Syke: (150)
Vauvan painoarvio: 950g

maanantai 16. marraskuuta 2015

Paineen tunne

Tänne on tullut taloon paineen tunne tuonne alakertaan. Enimmäkseen se tuntuu kävellessä ja kävelyvauhtia olen nyt joutunut hidastamaan töissä ja kävelylenkeillä, että pystyy vielä työskentelemään. Ajattelin jos tällä viikolla paineen tunne vielä jatkuu paljonkin niin soittelen neuvolaan, jospa pääsisi tarkistamaan, ettei paikat ole ruvennut pehmenemään tai aukeamaan. Voipi ihan olla, että poitsu on vaihtanut asentoa ja painaa tuonne alas. Toivottavasti ei kuitenkaan olisi mitään vakavaa ja pienokaisella olisi kaikki kunnossa. Saisi nimittäin pysyä tuolla masussa vielä jonkin aikaa. :) Supistuksia on ajoittain, mutta vielä ei ole ollut mitenkään kipeitä ja toivottavasti ei tulisikaan hetkeen.

Muuten täällä ollaan voitu hyvin ja voimat tuntuu olevan entisellään, vaikka aamuheräämiset on taas niin perseestä kun on pimeää, että voisi jäädä sänkyyn nukkumaan. Saisi tulla pian lunta niin se edes vähän valaisisi tätä maailmaa, eikä olisi niin synkkää ja märkää. Töitäkin on näillänäkymin vähän yli 5 viikkoa kun työsopimus päättyy ja outoa, ettei sen jälkeen tarvitse mennä töihin ainakaan vuoteen. Sitten saakin keskittyä siihen kodin laittamiseen, tarvikkeiden hankkimiseen ja odotella, milloin poitsu saapuu maailmaan. <3

tiistai 10. marraskuuta 2015

Viikon kuulumiset

Sairasloma teki hyvää ja sain nukuttua paremmin kuin pitkään aikaan. Heräiltyä tuli silti öisin, mutta nukahdin nopeammin kun ennen. Rautalääkitystä myös viimme viikolla tuplattiin, joka on vaikuttanut jaksamiseen ja silmät ei ole enää heti töiden jälkeen menemässä kiinni kun istahtaa sohvalle. Tänään tosin oli vasta toinen työpäivä sairasloman jälkeen, mutta on ollut kuitenkin energisempi olo ja ei ole väsyttänyt niin paljon. Normaalisti piti nukkua aina päikkärit kun en töiden jälkeen jaksanut tehdä mitään, mutta nyt ei ole tarvinnut.

Minulla alkaa olla pikkuhiljaa jo pientä stressiä hankinnoista kun ei ole vieläkään mitään isoa hankittuna. Äitiyspakkaus tuli viimme viikolla ja on minulla sentäs hoitoalusta. Vauvanvaatteita kävin vähän kirpputorilta ostamassa lisää ja eipä niitä muita pieniäkään hankintoja ole tullut ostettua. Huomisesta lähtien on 14 viikkoa laskettuun aikaan ja voisi varmaan pian miettiä vaunujen ja turvakaukalon ostoa. Taitaa tosin mennä joulukuulle niiden ostaminen kun miehellä on työmatkoja koko Marraskuun. Äitiyspakkauksessa vauva pystyy kyllä jonkin aikaa nukkumaan, ettei ihan heti pinnasänkyä tarvi, mutta sekin on kyllä ajankohtainen pian vauvan synnyttyä. Isompi kämppä, mieluusti se omakotitalo olisi kiva niin olisi tilaa enemmän, mutta vielä ei ole sitä täydellistä meidän taloa löytynyt.

Nämä viikot tuntuu menevän kyllä vauhdilla, että paniikkia meinaa jo iskeä vaikka tässä on vielä aikaa yli kolmisen kuukautta, ellei vauva satu syntymään etuajassa. Pitäisi vain antaa mennä näiden hankintojen kanssa omalla painollaan ja olla liikaa stressaamatta, mitä vielä puuttuu. Kunhan nyt edes  Tammikuun loppuun olisi tarvittavat ostokset tehtynä niin saa loppuajan pistää kotia kuntoon ja pestä vauvanvaatteita. Hurjaa ajatella, ettei Helmikuuhun ole enää edes pitkä aika ja pian onkin vauva sylissä ja täysin eri arki edessä pienen vauvan kanssa. Tulee kyllä monenlaisia ajatuksia siitä, miten arki sujuu ja tuleeko vauvalle mahdollisesti koliikki ja miten siitä selvitään yhdessä. Onnistuuko imettäminen lopuksi ollenkaan, miten on kuvitellut ja nouseeko maitoa sitten tarpeeksi. Olenko synnytyksen jälkeen mahdollisesti sairaalassa jostain syystä ja onnistuuko ristiäisten valmistelu. Nähtäväksi jää meneekö asiat helposti vai vaikeasti kun koskaan ei voi tietää, miten se arki nyt sitten menee. Yhdessä kuitenkin uskon meidän siitä selviävän tapahtuu, mitä vain! :) <3

maanantai 2. marraskuuta 2015

Sairasloma

Tänään tuli sitten haettua sairaslomaa kun oma vointi ei ole tällähetkellä mikään parhain. Matalat verenpaineet ja hemoglobiini on aiheuttanut heikotusta ja pyörryttämistä jo pitemmän aikaa ja tiheä syöminenkään ei tunnu tällähetkellä auttavan. Toisena on unettomuus, joka on kestänyt useamman viikon ja nukkumisesta ei tule öisin oikein mitään kun heräilen vähän väliä. Aamulla tuntuu kun en olisi nukkunut yöllä ollenkaan ja työpäivät menee jossain sumussa kun koko ajan vain väsyttää.

Nyt olenkin tämän viikon sairaslomalla jos saisin jotenkin nukuttua ja kerättyä voimia. Lääkkeeksi sain melatonin nimisen lääkkeen, jonka pitäisi vähentää nukahtamisaikaa. Jospa tämä tästä vielä iloksi muuttuisi ja olisin ensi viikolla vähän pirteämpi ja energisempi tai haen lisää sairaslomaa jos vointi ei tästä kohene.