torstai 24. syyskuuta 2015

Rv 19 ja kuulumiset

Päivät on menneet töissä taas vauhdilla, kuten myös raskausviikot. Hurjaa ajatella, että tässä ollaan ensi viikolla jo puolivälissä ja maha tuntuu olevan vielä melko pieni. Tosin kasvu suuntaan se on nyt pikkuhiljaa edennyt, vaikka enimmäkseen on vielä turvotusta. Töissä työvaatteet peittää vielä hyvin raskauden, vaikka nyt tälläviikolla jäin raskaudesta ensimmäistä kertaa kiinni kun yksi vanhempi työkaveri oli vaistonnut, että taidan olla raskaana ja oikeassahan hän oli. :)

Tukivyön avulla pärjään töissä vielä ihan hyvin, vaikka välillä tuntuu ettei siitä ole apua, varsinkin kävelylenkit on saaneet jäädä vain haaveeksi kun pitemmät kävelyt ei onnistu. Minua se on harmittanut paljon kun en voi normaaliin tapaan käydä lenkkeilemässä ja enää onnistuu vain pyöräily, mikä ei ota selkään ja pakaraan. Kotona olen sitten jumpannut ja huomasinkin yksi päivä, kuinka huonoon kuntoon jalkalihakset on menneet kun teki kyykkyjä ja jalat tutisi jo pienen kuntoilun jälkeen. Kyykyt tulee nyt siis lisäyksenä harjoitteluun, että olen sitten mahdollisimman hyvässä kunnossa vielä myöhemmillä viikoilla. Teen kotona melkein päivittäin selkä,-ja vatsalihaksia, lantiopohjalihasten harjoittelua, kahvakuulailua ja nyt vielä lisäyksenä kyykyt ja askelkyykyt.

Tässä hiljattain tuli mittariin jälleen yksi vuosi lisää ja mieheltä sain syntymäpäivälahjaksi matkan Italiaan, minne meidän on tarkoitus lähteä syyslomalla viideksi päiväksi. Matka oli alunperin tarkoitus maksaa puoliksi, mutta mies päätti yllättää. :) Odotan matkaa jo innolla ja toivon niin, että ei tule mitään ongelmia siihen mennessä, (koputtaa puuta) jotta reissuun päästään.

Ostin tässä jonkin aikaa sitten vauvalle pitkästä aikaa tarvikkeita ja pienempi talvihaalari ja lämpöpussi odottaa nyt kotona käyttäjäänsä.  Vielä tuntuu oudolta ostella vauvan tarvikkeita, mutta näin pikkuhiljaa olen yrittänyt ostaa tavaroita ja olla ostamatta mitään ylimääräistä, ettei ne jää sitten käyttämättömänä lojumaan jonnekkin kaapin nurkkaan.

Palailen taas ensi viikolla kirjoittamisen pariin kun puoliväli täyttyy! :)

16 kommenttia:

 1. Tääläkin paukkuu tänään rv 19, jeee! Ajatella enää viikkon puoleenväliin.. Ja pian koittaa rakenneultra.

  Ihanaa varmasti päästä matkustelemaan ja kannattaakin vielä näin "pienillä" viikoilla lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti viikot menneet ja hurjaa ajatella, että ensi viikolla ollaan jo puolivälissä. Omaan rakenneultraan vielä yli kolme viikkoa, mutta nopeasti nämä viikot tässä menee. :)

   On kyllä ihanaa päästä matkustelemaan, varsinkin Italiaan minne olen haaveillut matkustavani jo monta vuotta.

   Poista
 2. Oi, myöhäiset onnittelut syntymäpäivien johdosta <3 ja voi miten ihana lahja, pääsee vähän tuulettumaan muihin maisemiin ^_^ <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) <3 Maiseman vaihto tekee kyllä enemmän kuin hyvää. :)

   Poista
 3. Ihanaa että kaikki sujuu hyvin. Aika samoissa mennään - ja samoissa fiiliksissä! Minäkin ostin just lämpöpussin vauvalle ja muuta ja tuntui jotenkin hassulle. Mut jos nyt antais vaan nauttia raskaudesta. Olen se sinua päivälleen 2vk edellä oleva, joka kommentoinut ennenkin. Meillä oli rakenneultra, ja näyttää että odotan tyttövauvaa. Ja mikä tärkeintä, kaikki oli kuten pitää. Koska sinulla on rakenneultra?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa nyt vain yrittäisi nauttia raskaudesta ja onneksi kaikki on mennyt hyvin. :) Onnea tyttölupauksesta! ♥ Minulla on vasta kahden viikon kuluttua rakenneultra ja odotan jo malttamattomana sukupuolen selviämistä. :)

   Poista
 4. Hei Laura! olen seurannut sinun blogia pitkään ja ajattelin nyt tulla kommentoimaan. Sinun blogia kun lukenut niin aivan kun olisi lukenut omia kokemuksia tämän kautta. Täällä tänään vaihtu rv 18. Myös itse olen muuttanut keski-suomeen ja omat sukulaiset asuvat todella kaukana. Mies on kotoisin täältä. Täällä kans odotellaan malttamattomana rakenneultraa joka on kolmen viikon päästä <3 Onnea odotukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löytyy muitakin kohtalotovereita! :D Onneksi olkoon myös sinulle raskaudesta ja pian se rakenneultrakin jo koittaa. <3

   Poista
 5. Jos lähdette reissuun niin kannattaa katsoa mitä vakuutus korvaa jos tulee jotain ongelmia. Mun gynekologi suositteli etteimatkustaisi enää ihan alkuviikkojen jälkeen. Oltiin Italiassa rv 9 ja kyllä se oli tosi stressaavaa kun ei mitään tohtinut syödä. Kaikessa on kiellettyjä juustoja ja vihanneksia en siellä uskaltanut syödä lainkaan toksoriskin takia. Olen ehkä superhysteerinen mutta itse en uskaltaisi ainakaan 24 viikon jälkeen matkustaa. En kyllä aiemminkaan enää nyt kun tiedän miten vauhko olen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan neuvolatäti ei ollut huolissaan, koska supistuksia ei ole niin saan vapaasti matkustaa. Syömisen kanssa tietenkin täytyy olla tarkkana, että ruoka on kypsää ja välttää kiellettyjä ruoka-aineita, mutta muuten en ole huolissani. Matkustan kuitenkin rv 23 ja sen jälkeen ei ole tarkoitus minnekkään lähteä kuin olla kotimaassa ja valmistautua vauvan tuloon. :)

   Poista
 6. Toki moni matkusteleekin, useimmat lääkärit vaan suhtautuu siihen aika kielteisesti. Tottakai suurin osa menee ihan ongelmia eikä italia ole pahin riskimaa. Kannattaa se vakuutus kuitenkin tarkastaa, korvaako se jos tulee raskauteen liittyviä ongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti lääkärit suhtautuvat matkustamiseen kielteisesti jos matkalla jotain sattuukin, mutta yritän olla murehtimatta asiasta jos jotain sattuukin. Vakuutus on kunnossa, jonka tarkistin. :)

   Poista
 7. Minä odotin esikoistani ja viimeinen kolmannes alkoi juuri kun lähdin sukulaisten kanssa Venäjälle, Pietariin. Ei kukaan estellyt neuvolassa eikä muualla, vaan toivotettiin vaan hyvää reissua. En juuri ajatellut ruokailujakaan vaan otin rennosti. Ainut miinus reissussa oli että kun käveltiin joka päivä, koko päivän, niin reissusta kotiuduttua supisteli tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ollut ongelmia selän kanssa niin toivon mukaan pystyisin kävelemään pitkiä matkoja, tosin täytyy välillä pitää vähän taukoa niin saa lepuutella jalkoja ja selkää. Luulenpa, että itsekkin syön matkalla, mitä sattuu kun tulee unohdettua, ettei saakkaan kaikkea syödä. :)

   Poista
 8. Jokainen tietty tekee niin kuin parhaaksi näkee. Listeria ja toksoplasma vaan on ihan todellisia riskejä, jopa Suomessa. Hyvin pieniä riskejä toki, mutta olemassaolevia. Muut ruokarajoitukset ei ole niin ehdottomia ja kerrasta poikki, mutta sen listerian voi saada jo pienestä kerta-annoksesta jos huono tuuri sattuu. Ulkomailla riski maitotuotteiden ja vihannesten kanssa on huomattavasti suurempi. Suurimmalle osalle ei toki käy mitään mutta kun omalla toiminnalla on se pieni riski hyvinkin pitkälle eliminoitavissa niin en ymmärrä miksei niin tekisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän kyllä, että listeria ja toksoplasmalla on riskinsä ja toksoplasman voi saaha ihan tyhjentäessnäi kissan hiekkalaatikon, mutta nykyään käytän ihan kumihanskoja, ettei se tulisi. Ruoan kun tarkistaisi olevan kypsää niin toivon mukaan vältyn listerialta ja kun ei tämän pikkuisen takia viitsi riskeerata mitään. :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)