maanantai 29. syyskuuta 2014

Epäonnistunut

Vaikka kuinka olen yrittänyt olla viimme päivinä positiivinen, niin se typerä epävarmuus iskee päälle yhä uudelleen. Minulla on oikeastaan täysin varma olo, etten ole raskaana. Rinnat on yhä kipeät ja maha välillä turvoksissa, mutta todennäköisesti ne johtuu vain Lugesteronista. Ne mahan nippailutkin loppui pari päivää siirron jälkeen ja eipä sen kummemmin ole mitään nippailua ollutkaan. Pari päivää pitäisi odottaa, että pääsee verikokeeseen. Saan kuulla tuomion, olisinko raskautunut vai vajoanko maan alle suremaan negatiivista tulosta. Testiä en uskalla tehdä, koska pelkään siihen taas tulevan se yksi viiva. Mitä lähemmäs verikoetta mennään, sitä epävarmemmaksi tulen. Yritä tässä nyt sitten olla positiivinen...


keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Epävarmuutta

Siirrosta on nyt kaksi päivää. Mahaa on iltaisin särkenyt kun olen vaihtanut asentoa, mutta en oleta sen olevan vielä mitenkään raskauteen liittyvää, vaan uskon sen johtuvan vain Lugesteronista. Myös pientä rintakipua on ollut ja senkin laitan kyllä Lugesteronin piikkiin. Monesta paikasta olen lukenut, että se voi aiheuttaa jonkinlaisia oireita.

Olen viimmepäivinä rukoillut ja toivonut, että hoito tuottaisi toivotun tuloksen. Viimme rukoilusta onkin kulunut jo monta vuotta aikaa, joten oli nyt hyvä aika kokeilla taas. Epävarmuus on kuitenkin pikkuhiljaa hiipinyt luokseni ja on alkanut tulemaan tunnetta saadaanko ollenkaan lasta. Koitan nyt pitää jalat maassa ja olla liikaa tutkimatta omaa kroppaani,vaikka se vaikiaa onkin. Verikokeeseen menen to 2.10 eli tässä on vielä yli viikko jännittämistä siihen. :) 

maanantai 22. syyskuuta 2014

Siirto takana

Siirto oli todella nopeasti ohi ja toivoteltiin paljon onnea, että tämä onnistuu. Siirrettiin neljäpäiväinen kaveri kohtuun ja yksi saatiin pakkaseen. Nyt koitan elää ihan normaalia elämää ja olla miettimättä raskautumista. Olo on toiveikas ja iloinen, jospa me vihdoin saataisiin toivottu käärö ensi vuonna! <3

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Meidän huumoria :D

Ollaankohan me miehen kanssa jotenkin outoja kun ajatellaan ehkä turhankin paljon asioita kaksimielisesti. Onkohan kelläkään muulla tälläistä vitsailua keskenään?

Minä: Ajattele! Olen huomenna vähän kuin raskaana, ainakin sen kaksi viikkoa.
Mies: Niin ja mä joudun katsomaan vierestä kun lääkäri pistää sut paksuksi.
Minä: Ja nainen vielä! :D

En oikein tiedä, mistä me välillä vedetään näitä meidän juttuja, mutta ne aiheet kyllä vaihtuvat laidasta laitaan. Ainakin meillä on hauskaa keskenään tuon rakkaan nallekarhun kanssa! ♥ Nyt menen saunaan ja huomenna rennoin mielin siirtoon! :)

Siirtoon pääsy

Taidetaan päästä huomenna siirtoon. Aamulla soittivat, mikä on tilanne ja 9:stä 5 oli vielä jäljellä. Oli selvästi yksi paras munasolu, mikä todennäköisesti huomenna siirretään. Toivon kovasti, että huomenna on kaikki vielä hyvin ja saataisiin pakkaseenkin muutama.  Jännäksi käy! :)

perjantai 19. syyskuuta 2014

Uutisia

Kolmestatoista munasolusta 11 oli kypsiä ja 9 oli hedelmöittynyt eli ihan hyvä määrä. Sunnuntaina soittavat vielä väliaikatietoja, onko monta vielä jäljellä ja maanantaina jos ei päästä siirtoon. Toivotaan kuitenkin, että sinne asti päästään! :) Nyt pidetään peukkuja!

torstai 18. syyskuuta 2014

Punktio

Mies ei ollut keräyksessä mukana, mutta kävi oman osuutensa jättämässä ja meni siksi aikaa töihin. Punktio ei lopulta sattunut juuri mitään, koska olin varautunut pahempaan kipuun ja oloon. Puudutus ja kipulääkkeet nousi ihan kivasti päähän, ihan kun olisin ottanut jotain vettä väkevämpää. Noin 13 munarakkulaa kerättiin, josta löytyi 13 munasolua. Vasemmalle jätettiin kaksi munarakkulaa, koska olivat niin kaukana, ettei minua viitsinyt enää piikittää ja olisi ollut minulle haitallista. Huomenna soittavat, miten on munasolut hedelmöittyneet ja toivon, että suurinosa edes hedelmöittyy ja jatkaa jakautumistaan, niin voi laittaa pakkaseenkin talteen jos ei tästä ensimmäisestä kerrasta onnistu.

Keräyksen jälkeen makoilin n. tunnin sängyssä ja join teetä/söin suklaata kun tarjoiltiin. Sai vain olla. Olo oli jo niin hyvä, että mies pääsi minut hakemaan kotiin. Saatteli vielä oikein kotiovelle asti! :p Nyt koitan juoda mahdollisimman paljon ja ottaa kevyesti. Illalla otan Lugesteronin ja jatkan sitä raskaustestin tekemiseen asti. Maanantaina toivottavasti saadaan kyytiläinen matkaan! :)

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Onkohan liian myöhäistä

... Tehdä siirto? Päätin tehdä aamulla ovulaatiotestin ja se näytti nyt jo hymynaamaa. Ei tämän näin pitänyt mennä, että turhaan itseeni piikitän lääkkeet ja sitten ei mitään tehdäkkään. Voi kunpa siirto vielä onnistuisi maanantaina ja ovulaatio olisi vasta tuloillaan. Saapa nähdä, mitä huomenna sanovat kun on punktio. :/

tiistai 16. syyskuuta 2014

Pregnyl pistetty + yksinoloa tiedossa

Vähän jännitti, miten aineiden sekootus ja pistäminen onnistuu, mutta se meni onneksi hyvin! :) Se oli viimmeinen pistos ja nyt vain odotellaan torstain punktiota ja maanantain siirtoa. Pitää toivoa, että hedelmöittyy mahdollisimman monta munasolua jotta saataisiin pakkaseen edes muutama talteen. Miehen kanssa naureskeltiin, että olenkohan punktion jälkeen ihan sekaisin niistä lääkkeistä ja naureskelen vain  kotimatkalla. :D Mies ei tule munasolujen keräykseen mukaan, mutta käy kyllä aamulla luovuttamassa ja tulee hakemaan minut kotiin sen jälkeen kun olen lepäillyt sen tunnin tai kaksi Fertinovassa.

Nyt on jälleen pientä stressiä miehen reissailusta kun palasi nyt lomilta takaisin töihin. Lähtee 40 viikolla Saksaan töihin viikoksi ja sitten kun tulee sieltä pois menee pariksi päiväksi Kemiin töihin ja sitten lähtee Kanadaan n. 1,5 viikoksi. Ähh, eli miestä ei jälleen juuri kotona taas näy. Onneksi sentään saadaan tämä hoito pois alta ennen lähtöä.

maanantai 15. syyskuuta 2014

Seurantaultra

Nyt on kuusi päivää Gonal-F:n ja yhden Orgalutranin pistoksia takana. Tänään illalla vielä viimmeiset pistokset ja se on siinä. Käynti meni muuten hyvin, mutta oli jälleen vaikeuksia nähdä vasemman puolen munasarjoihin ja piti painella vatsaa, että ne löytyy. Vähän kipiää teki, mutta helpotti sitten kun lopetettiin.

Löytyi sitten 6 isoa munarakkulaa, jotka oli kooltaan 15-18mm ja 6-8 pientä munarakkulaa olivat kooltaan 11-13mm. Limakalvon paksuutta en muista, mutta oli kuitenkin hyvä. Tuo munarakkuloiden määrä ja koko oli ihan hyvää luokkaa ja todennäköisesti myös nuo pienimmt tuosta vielä kasvaa lisää. :)

Tänään pistän vielä viimmeisen Gonal-F:n ja Orgalutranin. Huomenna illalla pistän Pregnylin ja torstaina menen punktioon ja aloitan Lugesteronin käytön kolmesti päivässä. Maanantaina olisi sitten vihdoin siirto.

Minua eniten jännittää tuo Pregnylin pistäminen ja aineiden sekoitus. Toivottavasti en toheloi niiden kanssa mitään. Jännittää nyt aika paljon. :)

perjantai 12. syyskuuta 2014

Pistoksia

Kolme päivää Gonal-F pistämistä takana. Tänään mennään jo kp 5 ja kp 7-8 mukaan tulee myös Orgalutran. Pistäminen on sujunut hyvin ja illalla pistän jo neljännen kerran. Mahaan ei onneksi ole jäänyt mitään punoitusta tai mustelmaa, mikä on hyvä. Odotan jo innolla maanantaita, että tietää miten munarakkulat sielä kasvaa ja koska päästäisiin tekemään punktio ja siirto.

Gonal-F on minulle aiheuttanut väsymystä, kuten myös Mörri-Möykky oli blogissaan asiasta maininnut. Olen ollut jo ennen yhtätoista täysin valmis menemään untenmaille. Ehkä tämä tästä helpottuu ajankuluessa. Tulen maanantaina kertomaan lisää kun ultra on ohi. :)

tiistai 9. syyskuuta 2014

Pistosten aloitus

Pian pistän ensimmäisen Gonal-F lääkkeen. Seitsemän päivää piikittelyä ja kp 7 otan mukaan myös Orgalutranin, jota piikitän sen kaksi päivää. Varasin aamulla ajan myös ensimmäiseen ultraan, joka on ensi viikon maanantaina. Vähän jännittää, miten tämän tytön käy! :) 

maanantai 8. syyskuuta 2014

Kp 1

Tulihan ne kuukautiset, mitä tässä on jo odoteltu. Nyt lähti yk 28 käyntiin, kuten myös ensimmäinen ICSI-hoito. Huomenna aloitan ensimmäiset piikitykset ja vähän jo jännittää. :) Täytyy myös soittaa huomenna klinikalle, että voidaan varata aika ultraan.

Viimme torstaina kävin lapsettomuusklinikalla, missä vielä kerrattiin pistäminen ja hoidon eteneminen. Toiveet on korkealla, mutta täytyy nyt vähän hillitä tätä intoa jos ei tärppääkkään tästä ensimmäisestä ICSI-hoidosta.