keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Vastaukset kysymyksiin

Ajatteletko enää vaikeaa lapsettomuustaivalta vai unohtuiko se kun sait oman vauvan syliin?
- Lapsettomuustaival tulee aina ajoittain mieleen, eikä unohtunut vaikka sain vauvan syliin. Tällähetkellä pyörii jälleen mielessä kun toinen lapsi on haaveissa.

Oliko sinulla pelkoja tässä raskaudessa aiemman keskenmenon vuoksi? Miten selätit pelot?
- Oli pelkoja paljonkin ja vasta raskauden puolivälissä osasin enemmän rentoutua, että se menee hyvin. Pelot selätin kun menin vain päivä kerrallaan eteenpäin ja sitten kun liikkeitä alkoi tuntumaan päivittäin niin se rauhoitti, että pikkuinen on kunnossa.

Montako lasta haluaisit?
- Toiveissa on 2-3 lasta. Mies on aina puhunut kolmesta, mutta saapa nähdä miten käy ja suodaanko vielä lisää lapsia.

Mikä on parasta lapsiarjessa? Entäs rankinta tai yllättävintä?

- Parasta on ollut nähdä kun toinen kasvaa ja oppii koko ajan uutta. Poika on muutenkin varsin iloinen ja vekkuli tapaus :) Rankinta on ollut se yöheräily ja väsymys kun öisin herättiin ainakin 10 kertaa yössä, ellei enemmän. Pojan ollessa 11 kuukautta tein siitä lopun ja aloitin unikoulun, jonka jälkeen öisin herätään enää 1-2 kertaa. Yllättävintä oli se kuinka paljon aikaa se imetys alkuaikoina veikään ja kun sieltä sohvalta tai sängystä ei päässytkään heti ylös vaan siinä meni hyvin tunti tai kaksi istuessa tai makoillessa. Myös imetyksen aikana olevat rintaraivarit, tiheänimun kaudet ja hulinakaudet yllätti, vaikka niistä oli etukäteen lukenut. Synnytyksen jälkeiset kivut, jälkivuodon kesto ja kun ei voinut istua kunnolla moneen viikkoon tikkien takia.

Mikä on kodissanne lempipaikka? Millä tapaa rentoudut?
- Olohuone ja sohva. Rentoudun kuuntelemalla musiikkia, kirjoittelemalla blogia, käymällä pitkällä vaunulenkillä kerran päivässä, juoksulenkillä silloin tällöin, pojan nukkuessa katson elokuvia tai sarjoja netflixistä ja käyn pelailemassa sählyä kerran viikossa, niin saa tyhjättyä oman mielensä reilu tunniksi.

Mitkä on teidän pojan lempileikit tällä hetkellä? Entä mitä itse mieluiten puuhaat poikasi kanssa?
- Poika tykkää vasaroida tappeja alas ja onkin siinä jo melko hyvä, myös palikkalaatikkoon opettelee laittamaan niitä palikoita oikeasta reiästä sisään. Lempipuuhaa on myös kaikkien kaappien ja laatikoihin tyhjääminen sekä kiipeäminen tuoleille, pöydille ja sohvalle :D Pojan kanssa leikitään hippaa, että minä enimmäkseen konttaan pojan perässä ympäri asuntoa ja sieppaan syliini kutitettavaksi, joka on hänen mielestä varsin hauskaa. Ulkona käydään keinumassa tai pulkkailemassa, opetellaan kävelyä ilman tukea, lueskelen poika sylissä satukirjoja, opetan uusia sanoja osoittamalla eri tavaroita, teen palikoista torneja mitkä hän tykkää aina kaataa ja kuunnellaan musiikkia kun poika tykkää tanssia musiikin tahdissa.

Mikä on mielipuuhaasi lapsen kanssa? Kirjoititko raskausajan päiväkirjaa? Millainen vauvakirja lapsellasi on (jos sellainen löytyy)?
- Ylemmäs kirjoitinkin, mitä pojan kanssa yhdessä tehdään. Blogiin kirjoitin raskaus kuulumisia, mutta erillistä kirjaa ei ollut. Vauvan alkutaival -kirja, mihin olen kirjoittanut ja nyt pitäisi 1v kuulumiset laittaa, ettei unohdu kokonaan. :)

Miten äitiys on muuttanut sinua?
- On se jonkin verran rauhoittanut ja nykyään tykkään enemmän rauhallisista aamuista ja koti-illoista kun ei ole kiirettä mihinkään.

Meinaatko millon palata työelämään?
- En ole vielä päättänyt ja alunperin meinasin, etten mene töihin pojan ollessa alle vuoden ikäinen mutta hän tuntuu edelleen niin pieneltä, joten en ainakaan ihan lähiaikoina ole töihin menossa ja mietinnässä on tällähetkellä alan vaihto.

Mikä äitiydessä on kaikista raskainta?
- Varmaankin se unenpuute, mikä tosin on vähän nyt helpottanut. Kauhulla kyllä odotan sitä uhmaikää, missä tulen tarvitsemaan pitkää pinnaa ja kärsivällisyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)