tiistai 7. maaliskuuta 2017

Kun muiden raskausuutiset sattuu

Jotenkin ajattelin, että tämä olisi mennyt ohi kun sain vihdoin sen kaivatun lapsen, mutta ei se niin mennytkään. Vauvakuume, joka on ihan tässä parin viikon aikana nostattanut enemmän ja enemmän päätään ja tulee jo uniinkin. Yhtenä yönä tuli nähtyä unta, kuinka tein positiivisen raskaustestin ja olin onneni kukkuloilla, mutta sitten heräsinkin todellisuuteen ja iski vain viha kun kuukautiset eivät ole vielä synnytyksen jälkeen alkaneet, enkä voi kun vain haaveilla toisesta lapsesta. Viime aikoina raskausuutiset ovat oikein pistäneet sydämmestä kun tiedän, ettei tänne ole tulossa vielä hetkeen onnellisia uutisia. Kovasti toivon, että syksyllä päästäisiin aloittamaan uusia hoitoja ja olisi kiva soitella jo klinikalle, mutta tuntuu turhalta kun kuukautisia ei ole näkyvissäkään ja miten ne sitten tulee.

Edelleen tunnen itseni vahvasti lapsettomaksi ja syli tuntuu tyhjältä, vaikka se ei ole. Lapsettomuus on kuitenkin läsnä, vaikka olisi useampikin lapsi mutta ei enää niin vahvasti mitä ennen. Saan kuitenkin olla onnellinen, että meille on suotu edes tämä yksi kun tiedän monen muun haaveilevan vielä siitä yhdestä ja eivät sitä välttämättä saa vuosien lapsettomuudesta ja hoidoista huolimatta.

Saa nyt nähdä tapahtuuko täällä seuraavan parin kuukauden aikana mitään uutta ja saadaanko ylipäätänsä kokea vielä uusi raskaus ja vauvan syntymä. Kovasti toivon, että vielä yksi ihme saataisiin syliin asti <3 Terveisin yksi hätähousu! :)

17 kommenttia:

  1. Mulla alkoi kuukautiset esikoisen ollessa 11kk. Siinä vaiheessa yöimetykset oli jääneet lähes kokonaan pois (aamuyöllä viideltä imetin yhdesti).
    Pikkukakkonen tärppäsi vasta siinä vaiheessa, kun lopetin imetyksen kokonaan. Esikoinen oli tuolloin puolitoistavuotias.
    Tsemppiä sinne ja pikaista uutta plussaa! <3

    Em

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä imetän sen kerran tai kaksi kertaa yöllä kun on oltu 7 tuntia ilman imetystä ja päivisin tulee 3-5 imetyskertaa. Tarkoitus lopettaa imetys pikkuhiljaa kokonaan tässä parin kuukauden aikana. Jospa ne kuukautiset sieltä tulisi kun saan imetyksen lopetettua :)

      Poista
  2. Jos et vielä kuulu, niin kannattaa liittyä Facebookissa lapselliset lapsettomat ryhmään. :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä ne sieltä tulevat, kun imetys vähenee. Yöimetyksen sanotaan olevan hormonitoiminnalle sitä vahvinta buustia. Itsellä alkoi kuukautiset, kun poika oli 7 kk, en olisi kyllä kaivannut niin pian, kun ei toisen yrityksen aika ihan heti ollut. -Soilikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuullut, että yöimetys ainakin vaikuttaa siihen ettei kuukautisia tule ja niitä olenkin nyt vähentänyt siihen 1-2 kertaan yössä ja pikkuhiljaa lopetan kokonaan. Nähtäväksi jää, milloin kroppa on valmis kuukautisten alkuun. :)

      Poista
  4. Saanko kysyä, että miksi koet noin paljon kiirettä toisen lapsen suhteen?
    Eikö poikasi juuri täyttänyt vasta vuoden?
    Yritä tietoisesti keskittyä positiiviseen ja siihen että saat nyt antaa 100% huomiosi lapsellesi. Ja ole iloinen siitä, että kehosi tietää ettet ole vielä tarpeeksi toipunut seuraavaan raskauteen. Kyllä ne menkat sieltä alkavat kun keho on valmis ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on haaveissa lapset pienellä ikäerolla ja kun on lapsettomuustausta niin en halua tälläkertaa odottaa hoitojen alkua kovin pitkään. Poika saa kyllä täyden huomioni, vaikka kuumeilenkin uutta lasta, mutta aika näyttää milloin kroppa on valmis ja koska kuukautiset sieltä alkavat.

      Poista
  5. Niin tuttuja tunteita.. itsellä on ollut viimeiset 3 kuukautta (!!!) hirvittävä vauvakuume. Tyttö nyt 10kk. Siksi blogin kirjoittaminen tuntuu jotenkin.. väärältä. Tunnen olevani yhtä lapseton kuin ennen tytön syntymääkin. Ennen häntä tuijotin suu ammolla sekundäärisesti lapsettomia, että mitä ihmettä he valittavat :D lapsettoman identiteetti ei näköjään katoa ikinä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että jollakin muullakin on samanlaisia tunteita :D Jotenkin itsestäkin tuntuu väärältä kirjoittaa vauvakuumeesta kun on tämä yksi lapsi ja lapsettoman identiteetti näyttää pysyvän, vaikka olisikin lapsia.

      Poista
  6. Niin samoja tunteita täällä! Oon seurannut sun blogia pitkään, meidän pojilla on pari viikkoa ikäeroa �� Meidänkin vauva syntyi 2/16 ja toisesta ivf:stä lähti alkuun.
    Kuukautisia täälläkin odotetaan kovasti. Eilen kävin gynekologilla ja ei kyllä näytä siltä, että menkat ois hetkeen alkamassa. Yöimetyksiä yritän juuri Gordonin menetelmällä lopettaa.
    Tulipas pitkä tarina, mutta tarkoitus oli sanoa, että samoissa fiiliksissä täällä ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että on muillakin samanlaisia fiiliksiä ja muistan kyllä sinut odotusajalta. :) Gordonin unikoulu on ollut täälläkin käytössä 11kk ikäisestä lähtien ja nyt viimeiset kaksi yötä on menty 21.00-6.30 heräämättä kertaakaan kun normaalisti on pitänyt vähintään 1-2 kertaa käydä nukuttamassa uudestaan. Saapa nähdä onko ohimenevää vai saataisko täällä nyt nukkua :) Toivottavasti päästäisiin molemmat pian uudelle kierrokselle! 😘

      Poista
  7. Heippa!
    Halusin vain toivottaa tsemppiä. Voihan tuo äkkiä jonkun korvaan karulta kuulostaa. Mutta ei toisen lapsen kaipuu tarkoita etteikö olisi onnellinen siitä yhdestä.
    Mulla ei ole lapsettomuutta,mutta ensimmäisen ja toisen lapsen välillä oli keskenmeno ja sain kuulla koko ajan "lohdutuksia" jotka menivät tyyliin "no onhan teillä yksi lapsi" "no ole onnellinen että sulla on edes yksi lapsi,joillain ei yhtään"
    Oisin ehkä voinut hyväksyä jos olisin kuullut näitä lapsettomilta, mutta kun näitä kommentteja tuli ihmisiltä joilla oli kaksi tai jopa useampi lapsi,niin se vain suututti ja satutti.
    Tulee pitkä teksti,mutta haluan toivottaa onnea ja toivon että saatte sen toisen lapsen ja pienen ikäeron 😘
    On hienoa että uskallat tuoda asian julki,toivottavasti et kohtaa paljon näitä "nauti nyt siitä yhdestä lapsesta" ihmisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😘 näinhän se on ja en ole onneksi ainakaan vielä noita kommentteja kuullut kun suurinosa tietää meidän taustan. :)

      Poista
  8. Ymmärrän hyvin nuo tunteet ja toisen lapsen kaipauksen. Se ei vähennä rakkautta sitä ensimmäistä kohtaan. Vaikka on saanut yhden lapsen, lapsettomuuden kipeys usein säilyy. Ehkä siksikin, että lasten saaminen ei ole edelleenkään itsestäänselvää. Sinulla on oikeus kaikkiin tunteisiisi ja toiveisiisi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on ja eipä se tosiaan ole edelleenkään itsestäänselvää, että tulisin uudestaan raskaaksi, mutta katsotaan miten käy :) <3

      Poista
  9. Tutun kuuloisia tunteita :) Meillä on maailman ihanimmat kaksostytöt ja olen heistä onnellisin ikinä, mutta silti kun vauvakuumeilee ja toivoo, että tulisi plussa (vaikka ei tavallaan toivokaan), niin muiden vauvauutiset on ihan kamalia :I Vaikka onnellinen onkin kaikkien muiden puolesta, mutta kun itsekin haluaisi taas kokea sen.. Toivotaan, että teillä tärppää pian! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)